Van obers uit Venezuela tot plots dichte deuren: zo raken de problemen in de horeca nu de gasten
Koken & EtenKleinere terrassen of zaken die helemaal de tent dichtgooien. Zelf je biertje of cappuccino bestellen via de QR-code en personeel dat je steeds vaker in het Engels aanspreekt. Lees hier een overzicht wat je als terrasbezoeker merkt van het personeelstekort in de horeca.
Bomvolle terrassen woensdag tussen de middag op de zonovergoten Neude en aan de werven van de Oudegracht waar horecapersoneel af en aan loopt met dienbladen bier, broodjes en frisdrank. Het wordt echter steeds moeilijke voor de horeca om alle ballen in de lucht te houden. De personeelsnood is zo hoog dat horecaondernemers bereid zijn huur te betalen voor medewerkers uit het buitenland die willen werken in Utrecht.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
CAMPERS & CARAVANS
Hier moet je op letten als je kiest voor een camper of caravan
Camper, caravan, vouwwagen, tent: de keuze is reuze als je wilt kamperen. Maar hoe bepaal je welke manier van kamperen het beste bij jou past? En waar moet je allemaal op letten bij het aanschaffen van een camper of caravan? -
Wat Eten We Vandaag: Slavink met geroosterde zoete aardappel en aioli
Dit AVG’tje krijgt een verrassende twist door de toevoeging van zoete aardappel. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is zoete aardappel geen aardappel, maar een groente. Zoete aardappelen bevatten ‘langzame’ koolhydraten. Deze worden gelijkmatig in energie omgezet en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel. -
Koken & Eten
Stad krijgt concurrentie van dorp: ‘Het is net de Harbour Club, maar dan in Alblasserdam’
Ineens was het overal druk in de stad. Elke kroeg zit vol, je kan niet meer reserveren in je favoriete restaurant en je staat weer ouderwets in de file op weg naar het centrum. Maar waarom zou je de stad in gaan als je ook gewoon in de buurt gezellig kan borrelen of goed kan dineren, redeneert foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer. ‘De goede horeca uit de stad neemt steeds meer de wijk naar de regio.’ -
Koken & Eten
Waarom een glas water in een restaurant of op een terras vaak niet gratis is
Een van de grootste ergernissen tijdens een gezellig etentje is wel dat glas water waar je plotseling toch voor blijkt te moeten betalen. Of het krijgen van een fles Spa blauw in plaats van kraanwater. Mag je als gast bepalen wat voor water je op tafel krijgt? En waarom wordt het in het ene restaurant in rekening gebracht en in het andere niet? -
Vraag het ons
Deze groenten kunnen je darmen in de war brengen
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert voedingsdeskundige Karine Hoenderdos de vraag: kunnen groenten je darmen irriteren?
-
Koken & Eten
Avocado blijkt bijzondere vrucht, want hij verdeelt ons land in tweeën
Veel Nederlanders hebben de avocado in hun hart gesloten, maar er zijn ook veel landgenoten die zo'n vrucht nooit eten. Hoe zit dat? -
Koken & Eten
Taart met pikant plaatje bestellen voor een feest? Pas op, bakkers drukken niet alles zomaar af
Niets zo leuk als een persoonlijke taart. Je doet de doos open en je leest een tekst die helemaal op jou slaat. Of een foto die precies bij jou als jarige Job of Jet past. Zo'n foto moet de gulle gever wel met zorg uitkiezen, want niet alles mag, zo blijkt uit een rondgang langs de bestelsites. -
PREMIUMTIPS
Help! De planten hangen slap en zijn bijna dood: met deze eenvoudige tips kun je ze redden
Natuurlijk wil je de planten van de buren verzorgen. Maar nu ze bijna terug zijn, ziet hun urban jungle eruit als een savanne, hangen de ooit zo energieke kamerplanten er lusteloos bij en is het gras bij de buren allesbehalve groen. Help?! Hoe red je hun planten?