Unilever komt met Magnum van roze chocolade
Koken & etenMagnum komt als eerste merk met een ijsje gemaakt van ruby chocolade. De roze tint maakt de nieuwe ijsvariant de ultieme romantische verwennerij, maar voor Valentijn komt het ijsje nét te laat.
Na een eerder bericht van de Britse site SHEmazing, dat zich richt op vrouwen, over de lancering van de nieuwe ijssmaak, maakt Unilever het nieuws over de nieuwe Magnum Ruby bekend. Ruby chocolade is een vierde type chocolade, na puur, melk en wit.
De eerste introductie is in Ierland. De nieuwe Magnum Ruby is daar vanaf 15 februari verkrijgbaar in Spar-supermarkten. Vanaf 9 maart is de nieuwe Magnum in Nederland verkrijgbaar in individuele verpakking, multipack (3 stuks) en in multipack mini. Het nieuwe Magnumijs wordt in de schappen geïntroduceerd met een opvallende, robijnrode verpakking, met details van goudfolie.
Fans over de hele wereld zijn al razend enthousiast. De mini-video over het ijs op het Instagramaccount van Magnum werd al meer dan 23.000 keer bekeken. ‘Wanneer komt het ijsje naar mijn land’, is de meestgestelde vraag in de reacties.
Ruby chocolade
Roze chocolade bestaat nog niet zo lang: sinds 2017 pas. De ruby cacaoboon werd ontwikkeld door de Zwitserse chocoladeproducent Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld. Het proces nam ruim tien jaar in beslag. De robijnrode chocolade wordt omschreven als ‘niet bitter, melkachtig of zoet’ maar in plaats daarvan ‘een perfect evenwicht tussen verse bessenfruitigheid en weelderige zachtheid’. Het zorgt voor een compleet nieuwe smaakervaring, vrij van toegevoegde kleur- en smaakstoffen.
Magnum Ruby
Magnum is het eerste ijsmerk in Europa dat een ijsje maakt met ruby chocolade. Karen Murphy, brandmanager van Magnum Ireland, noemt de lancering ‘een superieure ijservaring’. ,,Magnum verheugt zich op deze innovatie en om de authentieke ruby chocolade op de markt te brengen: een volledig nieuwe ijservaring.’’ De Magnum Ruby is een combinatie van Ruby chocolade en een romige vulling van witte chocolade-ijs met een frambozen swirl.
Meer nieuwe smaken
Naast Magnum Ruby introduceert het ijsmerk dit jaar nog een aantal andere innovaties: Salted Caramel & Glazed Almonds en Double Chocolate & Strawberry. Salted Caramel & Glazed Almonds is een variant op de publieksfavoriet Magnum Almond. Het gezouten karamelijs met karamel swirls en geglazuurde amandelen is een nieuwe smaakervaring. De Magnum Double Chocolate & Strawberry is een aanvulling op de Magnum Double-varianten die al op de markt zijn. Dit ijsje is een zoete traktatie door het panna cotta-ijs dat omhuld is met aardbeiensaus en een laag krakende Magnum chocolade.
Bij de introductie van roze chocolade vertelde Antoine de Saint-Afrique van Barry Callebaut over de unieke smaak van de vinding:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
PREMIUMKoken & Eten
Deze populaire snack in het vliegtuig verkopen vrijwel alle maatschappijen
Maaltijden smaken anders op grote hoogte en de piepkleine galley (de keuken) is niet uitgerust voor grote gerechten. Maar vliegtuigvoedsel bepaalt voor een groot deel onze beleving van de vliegreis. Zeven handige weetjes op een rij. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten
Dit is een heerlijke soep met geroosterde groenten, die ook nog eens gemakkelijk is om te maken, want de oven doet het meeste werk voor je. De soep krijgt een lekkere romige smaak door de geroosterde cashewnootjes. Kortom: een verrassend gerecht om te serveren. -
PREMIUMVoor jou getest
Deze whisky komt als beste uit de test
Voor veel whiskydrinkers gaat er niets boven single malt uit Schotland. Vaak met de kenmerkende rooksmaak. Maar in de beste flessen gebeurt veel meer. -
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen.
-
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Koken & Eten
Zo zorg je ervoor dat vis niet aan de pan blijft plakken tijdens het bakken
In de keuken moet het zeker niet altijd ingewikkeld zijn. Soms word je al gelukkig van gewoon een lekker stukje gebakken vis met wat aardappelen en groenten. Toch blijft die vis soms plakken aan de pan of valt hij uit elkaar. Hoe voorkom je dat? Chef-kok Sean Uytterhaegen van het Antwerpse visrestaurant Marineau gidst je naar de lekkerste versie op je bord. -
Hema noemt moorkop voortaan chocoladebol: oude naam is ‘niet meer van deze tijd’
Winkelketen Hema heeft besloten de naam van het gebakje ‘moorkop’ te veranderen in chocoladebol. Volgens het bedrijf is de naam ‘niet meer van deze tijd’. Eerder besloot ook al een bakker uit Monster de term ‘moorkop’ in de ban te doen.