De vrouw nam een schep hete frituurolie en gooide ermee naar de overvallers.
Volledig scherm
De vrouw nam een schep hete frituurolie en gooide ermee naar de overvallers. © Shutterstock

Uitbaatster Belgische snackbar gooit gloeiendhete frituurolie naar overvallers

Twee overvallers van een snackbar in de Waalse stad Ath kwamen donderdagavond van een koude kermis thuis. Het plan was om de dagopbrengsten van de cafetaria te stelen, maar ze kregen gloeiendhete frituurolie naar hun hoofd gegooid.

De overval gebeurde tegen tien uur ’s avonds. De twee mannen bedreigden de vrouw achter de balie met een hamer en eisten de inhoud van de kassa op. De vrouw schreeuwde meteen om hulp.

Daarop kwam de moeder van de vrouw tevoorschijn, de uitbaatster van de snackbar. Woedend gooide zij de kassalade richting de overvallers. Daarna nam ze een schep gloeiend hete frituurolie en keilde ze die ook naar de overvallers.

De tegenaanval werkte, want de twee liepen zonder buit naar buiten. Ze zijn gevlucht op hun scooter.

Niet geven

Het is niet de eerste keer dat een snackbaruitbater zich ferm verdedigt. In Eindhoven was eigenares Fei Lin van een snackbar niet onder de indruk van de man die haar bedreigde. ,,Hij riep drie keer dat hij geld wilde, maar ik wist al lang dat ik hem dat niet zou geven. Ik dacht: denk je nou echt dat ik jou geld ga geven?”

Ondernemer Fei sprak duidelijke taal tegen haar overvaller: ,,Wat doe je nou, ik ben hier eten aan het maken en jij komt mij bedreigen? Dat kan toch niet. Er reden hier net nog twee politiewagens voorbij en het politiebureau is om de hoek!” Vrijwel meteen ging de bedreiger ervandoor. 

In België slaagde ‘frituurbaas’ Ivo Ooms uit Kessel-Lo er enkele weken geleden in vier overvallers uit zijn zaak te jagen door hen met een warme frietspaan te slaan, zo meldde Het Laatste Nieuws toen. Ook deze overvallers dropen zonder buit af.

Veilig thuis frituren? Probeer deze kip met hoisin een keer: