Volledig scherm
PREMIUM
Pizzeria Fratelli in Oosterbeek. © Erik van 't Hullenaar

Typisch Italiaans eettentje in Oosterbeek, alleen het tl-licht ontbreekt

over de tongWie dat echte Italiaanse gevoel weleens mist in ons keurige land, kan even een pizza gaan eten bij Fratelli. Prima eten, met de gezellige nonchalance van het zuiden.

Het is vrijdagavond en mensen verlaten met pizzadozen in de hand Fratelli in Oosterbeek. De etalage van het eettentje staat vol met delicatessen uit Italië en je ziet de kok de pizza’s uit de grote oven halen. Ik ben hier echter niet voor de afhaalpizza, maar voor het restaurant.

Eerst was daar alleen de ijssalon, toen kwam daar de pizzaoven bij en nu is een doorsteek gemaakt naar het woonhuis achter de ijssalon. En voilà, we vinden een Italiaans restaurantje als we via het smalle strookje tuin bij de zijingang terechtkomen.

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.