Volledig scherm
PREMIUM
Pizzeria Fratelli in Oosterbeek. © Erik van 't Hullenaar

Typisch Italiaans eettentje in Oosterbeek, alleen het tl-licht ontbreekt

over de tongWie dat echte Italiaanse gevoel weleens mist in ons keurige land, kan even een pizza gaan eten bij Fratelli. Prima eten, met de gezellige nonchalance van het zuiden.

Het is vrijdagavond en mensen verlaten met pizzadozen in de hand Fratelli in Oosterbeek. De etalage van het eettentje staat vol met delicatessen uit Italië en je ziet de kok de pizza’s uit de grote oven halen. Ik ben hier echter niet voor de afhaalpizza, maar voor het restaurant.

Eerst was daar alleen de ijssalon, toen kwam daar de pizzaoven bij en nu is een doorsteek gemaakt naar het woonhuis achter de ijssalon. En voilà, we vinden een Italiaans restaurantje als we via het smalle strookje tuin bij de zijingang terechtkomen.

  1. Bijna niemand kent ze, maar deze tweelingzussen verkopen miljoenen flessen frisdrank

    Bijna niemand kent ze, maar deze tweeling­zus­sen verkopen miljoenen flessen frisdrank

    De Nederlandse tweelingzussen Raissa en Joyce de Haas (28) maken vanuit Londen furore met hun luxe en suikervrije frisdrankjes. De twee - geboren in Helmond, getogen in Antwerpen - richtten vijf jaar geleden Double Dutch Drinks op en verkochten al meer dan 10 miljoen flessen. Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft de jonge ondernemers in de prestigieuze 30 under 30 Europe-lijst gezet. ,,Wij waren nooit zo van het bier.’’