PREMIUM
Twee derde van alle coronapatienten proeft minder: met deze tips geniet je toch van je eten
Koken & etenReuk- en smaakverlies door corona. Zo’n twee derde van de (ex-)patiënten lijdt eraan. Toch valt er nog best wat te genieten aan tafel, zeggen koks Joke Boon en Pierre Wind. ,,Creëer damp als je een gerecht op tafel zet.’’
Delen per e-mail
Plotseling reukverlies treft veel coronapatiënten. ,,Het is een van de beste voorspellers van corona", aldus Sanne Boesveldt, hoofddocent humane voeding en gezondheid aan de Wageningen University. Uit de enorme database die is aangelegd sinds de wereldwijde uitbraak blijkt dat zo'n 60 tot 70 procent van de mensen die een besmetting opliepen ook de reuk kwijtraakte.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Eiwitrijke soep blijkt aanrader: 'Wel combineren met broodje en salade’
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal test diëtist Berdien van Wezel de soepen van Notchie. -
Koken & eten Miljuschka laat lichaam checken in docu-serie #Eerlijkefoto: ‘Dit is wel even tik op mijn neus’
Tv-kok Miljuschka Witzenhausen had een bijzondere week. Ze greep net naast de Televizier-Ring en het tweede deel van haar documentaire #Eerlijkefoto ging online. Die docu-serie zorgt voor veel discussie. -
PREMIUM
Koken & eten Mysterieuze hoofdinspecteur Michelin over nieuwe Belgische gids: 'Natuurlijk kunnen er morgen sterren sneuvelen’
Eindelijk een feestje of het zoveelste verdriet? Morgen weet de culinaire elite het, want ondanks een dubbele lockdown wordt dan de nieuwe Belgische Michelingids — en dus de bijbehorende verzameling sterren — voorgesteld. Nederland komt in het voorjaar pas aan de beurt. -
PREMIUM
De Pollepel thuis Lockdown-hamstertip: diepvriespasta van Holy Ravioli, in een handomdraai een topgerecht
Het einde van de crisis is voor de horeca nog altijd niet in zicht. Toch zijn ondernemers inventief en zetten hun schouders eronder. Bij Holy Ravioli aan het Zwaanshals verkopen ze sinds kort diepgevroren ravioli, met keuze uit bijna twintig verschillende vullingen. Een uitkomst tijdens deze uitzichtloze lockdown. -
Boodschappenlijst Challenge Pascale dag 6 tot en met 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Hieronder vind je de tweede boodschappenlijst.
-
PREMIUM
Koken & eten Melissa kampt met eetstoornis: ‘Ik was een botje, maar zag alleen maar mijn hamsterwangen’
Monchoutaart is haar lievelingsgebak. Maar anorexiapatiënt Melissa Froeling (16) kan er nog niet van genieten. Hoewel ze op weg naar genezing is, is dit nog een brug te ver. „Toch weet ik dat het goedkomt.” -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Koken & eten Jessica Simpson deelt haar geheim: zo raakte ze in enkele maanden 45 kilo kwijt
Jessica Simpson (40) heeft op Instagram nieuwe foto's geplaatst, die tonen hoeveel ze is afgevallen. De actrice en zangeres levert al jaren een strijd tegen de kilo's en was de afgelopen maanden vastberadener dan ooit om eindelijk af te vallen. Omdat Simpson veel vragen krijgt over haar ‘geheim’, deelt ze nu haar methode.