PREMIUM
Tv-kok Rudolph smult van Goudse koeken en verhalen
Video‘Dit is echt leuk!’ Tv-meesterkok Rudolph van Veen bladert enthousiast door een receptenboekje uit 1931 van de Goudse bakker Van den Berg. ‘Haha, de koekkruimels uit die tijd zitten er nog in vastgeplakt.’
Tv-persoonlijkheid Rudolph van Veen was gisteren in Gouda voor de opnamen van maar liefst twee afleveringen van zijn nieuwe programma Rudolph’s bakfiets. Hierin belicht hij typisch Nederlandse bakspecialiteiten en het historische verhaal daarachter.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde zalm met little gem en citroendressing
In dit recept grillen we zowel de zalm als little gem (een soort mini kropsla) op de barbecue. Beiden krijgen hierdoor een fijne grilsmaak. Samen met de frisse citroendressing en granaatappel krijgt het gerecht een zomerse twist. -
Plak jij nog tekst met control-V? Dat kan slimmer
We kopiëren en plakken honderden keren per dag op onze computers, maar door het net even anders te doen kan het ons een stuk makkelijker af gaan. -
Koken & Eten
Taart met pikant plaatje bestellen voor een feest? Pas op, bakkers drukken niet alles zomaar af
Niets zo leuk als een persoonlijke taart. Je doet de doos open en je leest een tekst die helemaal op jou slaat. Of een foto die precies bij jou als jarige Job of Jet past. Zo'n foto moet de gulle gever wel met zorg uitkiezen, want niet alles mag, zo blijkt uit een rondgang langs de bestelsites. -
Koken en Eten
Eten uit blik saai? Niet als je denkt zoals Lola: 'Ik laat me leiden door waar ik naar snak’
Voordat ze de keuken induikt, opent de Britse Lola Milne altijd even de deur van haar voorraadkast. Daar vind ze namelijk altijd wel een blikje, potje of flesje dat als basis kan dienen voor haar maaltijd. Of als oppepper. Hieronder vind je twee van haar recepten en vier ideeën voor blikjes, mais, makreel, tonijn en tomaten. -
Sushidag: drie recepten om heerlijke sushi zelf te maken
Het is vandaag internationale sushidag. Een goed moment om lekker sushi te eten. Je kunt natuurlijk naar een restaurant gaan of ze laten bezorgen, maar je kunt ook lekker zelf aan de slag.
-
Koken & Eten
Pizzaoven kopen: 'Voor een etentje met vrienden is zo'n rvs-oventje helemaal prima'
Tijdens warme zomerdagen houden we er bijna allemaal van om lang buiten te blijven zitten. En als je dan ook nog pizza kunt eten, is het meteen extra gezellig. Op internet vind je veel verschillende pizzaovens voor buiten, maar welke moet je hebben? -
Wat Eten We Vandaag: Gnocchi carbonara
Carbonara vindt zijn oorsprong in Italië. Van restjes pasta, kaas, ei en spek kon men een goedkope maaltijd maken. In Nederland gebruiken we graag room voor spaghetti carbonara, maar in dit recept houden we vast aan het origineel zónder room. Wel gebruiken we gnocchi in plaats van pasta. -
Lissy en Pascal hebben niet één, maar twee banen: ‘Mensen verklaren me voor gek’
Voor het geld doen ze het niet. Dat kunnen ze makkelijk met één baan verdienen. Toch houden Pascal de Vos (37) en Lissy Cornelissen (23) er nóg een baan op na. Sommigen verklaren hen voor gek. Zelf zijn ze juist gelukkiger met twee banen.