Volledig scherm

TIP: Zo heb je geen last meer van natte quichebodems

Je kent het misschien wel: je hebt je uitgesloofd en dit resulteert in een prachtige quiche. Je snijdt hem aan en... je hebt een zompige, vieze bodem?! Super zonde! Gelukkig helpt Chef-kok Julius Jaspers je voorgoed van dit probleem af.

Waardoor komt dit? De vulling van de quiche is vaak eerder gaar dan de bodem. Daarnaast is de vulling van de quiche is vaak nat, waardoor je bodem ook nat kan worden. Hier is een slimme truc voor: blind bakken! We horen je denken: wat is blind bakken? Dat gaat als volgt.

Stap 1: Vet de quichevorm in.
Stap 2: Strooi wat bloem over je aanrecht en rol het bladerdeeg hierop uit.
Tip! Gebruik ruim bloem, zodat je deegroller niet blijft plakken.
Stap 3: Vul de quichevorm met bladerdeeg.
Stap 4: Leg bakpapier op de quichevorm met bladerdeeg en leg hier vervolgens een zware vulling bovenop die je er later weer vanaf kunt halen. Bijvoorbeeld ongekookte rijst.
Stap 5: Zet de quichevorm met bladerdeeg en zware vulling 20 minuten in de oven.
Stap 6: Verwijder het bakpapier met de ongekookte rijst van de quichebodem.

Zo! Nu is de bodem gaar genoeg om de quichevulling toe te voegen en verder te kokkerellen. Benieuwd hoe Julius dit precies aanpakt? Bekijk het in de video hieronder! 

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.