Volledig scherm

TIP: Nooit meer slappe sla

Een frisse salade kan ontzettend lekker zijn. Het is echter een dealbreaker als je sla tijdens de bereiding verandert in een slappe hap. Daarom hebben we de hulp van onze redder in nood, chef-kok Julius Jaspers, ingeroepen. Hij heeft de gouden tip.

Wat is de tip? Komt 'ie:
Stap 1: Vul een bak of schaal met ijswater.
Stap 2: Pak een krop sla en haal de slabladeren hier één voor één vanaf.
Stap 3: Leg de bladeren in een bak met ijswater! Laat ze 10 à 15 minuten liggen.
Dan nog een tip voor een lekkere vinaigrette bij de sla! Deze maak je als volgt:|
Stap 1: Pak een jampotje.
Stap 2: Doe hier een lepeltje mosterd in.
Stap 3: Voeg hier een scheutje witte wijnazijn aan toe.
Stap 4: Voeg hier een teentje knoflook aan toe. Deze hoef je niet te snijden.
Tip! De knoflook geeft meer smaak af als je deze met een mes plet voordat je hem toevoegt.
Stap 5: Voeg nu een beetje zout, peper en zonnebloemolie toe.
En zie daar: een heerlijke knapperige salade met een frisse dressing. Geniet ervan!

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.