Tip: Eet dit vooral niet voordat je gaat sporten
Zoals we inmiddels weten kan bepaald eten je een echte boost geven voordat je gaat sporten. Helaas zijn er ook producten die je work-out in de weg zitten. Dit zijn de dingen die je vooral niét moet eten.
Delen per e-mail
1. Hummus of bonendip
Ondanks dat bonen een geweldige bron aan eiwitten zijn, bevatten veel voorverpakte hummus- en bonendips toegevoegde oliën. Daarnaast kunnen de voorverpakte varianten ook veel schimmels bevatten. Dit kun je voorkomen door de bonen zelf te laten weken voordat je ze kookt, op die manier worden de schimmels verwijderd. Door het eten van deze schimmels kunnen er ontstekingen ontstaan en heb je minder zuurstof.
2. Bladgroenten
Je zou denken dat een lichte maaltijd voor een workout geen kwaad kan. Hoe kan iets zoals een salade nu in de weg zitten? Philip Goglia, Ph.D. en auteur van 'Turn Up The Heat' zegt hierover het volgende: "Door het hoge vezelgehalte van bladgroenten krijg je bijna gegarandeerd last van gas en een opgeblazen gevoel." Niet echt lekker tijdens een intensieve training.
3. Proteïnerepen
Ook hier heeft Philip Goglia naar gekeken. "Tenzij je eten smaakt naar zalm, kip of biefstuk in plaats van koekjes of chocolade, is de kans groot dat er een berg suiker in de reep zit." Als je dan toch een reep neemt let er dan op dat er een 50/50 verdeling van suiker en vet in zit.
4. Pittig eten
Het duurt een tijdje om eten met zo veel kruiden te verteren, waardoor je lichaam je eerder op een lekker dutje, dan op een flinke workout voorbereid. Duik je toch de sportschool in? Dan loop je het risico om brandend maagzuur en krampen te krijgen. Als je het ons vraagt kiezen we dan toch voor een 'sprintje' van de eettafel naar de bank.
5. Sportdrank
Je vraagt je bijna af waarom deze vloeistof nog 'sportdrank' genoemd mag worden, aangezien het vaak rammend vol met suikers zit. Er kunnen ook wat vitaminen en elektrolyten in zitten, maar door de suiker zul je eerder instorten dan stralen tijdens de sportsessie.
Verder in het nieuws
-
Restaurantdode blijft raadsel, ook justitie opent onderzoek
Na het Spaanse ministerie van Volksgezondheid opent ook justitie een onderzoek naar het sterrenrestaurant RiFF in Valencia. Een vrouw van 46 overleed afgelopen zaterdag na een etentje, haar man en zoon werden ziek. De teller van het aantal gevallen van vermoedelijke voedselvergiftiging is opgelopen tot 29. -
Koken & eten Eten met label ‘biologisch’ vinden we lekkerder
Wanneer er een biolabel op voedingsmiddelen zit, vinden we die lekkerder en gezonder. We zijn ook bereid er meer voor te betalen. Dat ontdekten Belgische onderzoekers. -
PREMIUM
Eetrecensie Bij restaurant Sistermans in Roosendaal is aandacht voor mens en gerecht
ROOSENDAAL - Wat er veranderd is sinds de nieuwe uitbaters restaurant Sistermans in Roosendaal overnamen? Eigenlijk helemaal niks. We nemen er toch een kijkje en in het geval van 'De Sis' blijkt dat beslist geen straf. -
PREMIUM
Koken & eten ‘Gedachte dat insecten vies zijn, zit ons in de weg’
Tientallen miljoenen euro’s stoppen investeerders in de ontwikkeling van grootschalige insectenkwekerijen. En in de supermarkt kun je ook al heel voorzichtig kiezen voor meelwormen in plaats van rundvlees. ,,Wat nog in de weg zit, is de gedachte dat insecten vies zijn.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Falafelsandwich met tahindressing
Kikkererwten worden steeds populairder, vooral in de vorm van falafel. Vaak worden kant-en-klare falafels gekocht in de supermarkt, maar je kunt falafel ook makkelijk zelf maken en chefs Job en Perry helpen je daar graag mee.
-
Waarom een biefstukje uit de VS anders smaakt dan uit Ierland
Wat de koe eet is bepalend voor de smaak van het vlees, zeggen kenners. Vooral de discussie over wat beter vlees oplevert - gras of graan - loopt soms hoog op tussen de experts. Keuringsdienst van Waarde ging op zoek naar antwoorden. -
Straks zit er een 'plastic' tas in je kommetje soep
Iedereen weet dat de plasticsoep in de oceanen een groot probleem is, maar niemand heeft er ooit een kommetje van gegeten. Vanaf vandaag is dat verleden tijd. In het hippe Amsterdamse restaurant Roest kunnen klanten een 'plastic' tas kopen voor in de soep. -
Grootste Nutella-fabriek ter wereld ligt stil door kwaliteitsproblemen
De grootste Nutellafabriek ter wereld ligt al sinds dinsdag stil. Moederbedrijf Ferrero nam die beslissing nadat problemen zijn vastgesteld met de kwaliteit. De fabriek in het Franse Villers-Écalles produceert normaal 600.000 potten pasta per dag, een kwart van de wereldproductie.