Tien tegen één dat jij deze groenten niet allemaal kent
Koken & etenGeen idee wat een schorseneer is? Of een peterseliewortel, rammenas of palmkool? Je bent niet de enige. Zelfs koks hebben nogal eens moeite met andere groenten dan de bloemkool, pluksla of sperzieboon. Een pastinaak gaat nog wel, maar herken maar eens een Blue Skinradijs. Groentegroothandel Wessels in Heteren geeft les.
,,Voor het bereiden van vlees wordt uren uitgetrokken. Koks staan om zes uur 's ochtends op om het buikspek langzaam te garen voor het diner. Maar groenten krijgen die aandacht niet, terwijl ook die een optimale kerntemperatuur hebben.‘’
Enno Reijnen (39) is een groenteman, zoals hij zelf zegt. Op zijn dertiende werkte hij al in de groentewinkel in het dorp en nu runt hij samen met Pim Wessels (53) de groentegroothandel Wessels. Een kale loods van buiten, maar wie uitstapt op de parkeerplaats ruikt al de groenten. Binnen is het helemaal een feest voor de liefhebber van plantaardig eten, want hier komen eigenlijk alle groenten wel voorbij. ,,Van zeekraal tot de gewone rode tomaat", vat Reijnen samen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Wat Eten We Vandaag: Speltpizza met ricotta en gerookte zalm
Deze pizza met gerookte zalm is een verantwoorde keuze, ook voor doordeweeks. Helemaal als je kiest voor een speltbodem met meer vezels. Extra makkelijk: je koopt een verse speltbodem gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. Voeg geen zout toe, de kappertjes zijn al zout genoeg van zichzelf. -
Koken & eten
Dit kleine verschilletje maakt de ene appel stukken duurder dan de andere
In de supermarkt liggen veel soorten. De prijzen van al die soorten lopen aardig uiteen. De consument betaalt meer geld wanneer er een sticker op de appel zit, ontdekte het programma Keuringsdienst van waarde. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Koken & Weten
Leontien overwon haar visfobie: ‘Thuis huilde ik hard van opluchting en ongeloof’
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kun je bang zijn voor voeding en hoe kom je daarvan af?
-
Koken & Eten
Leroy had een eetstoornis en inspireert nu 150.000 instagrammers om gezond te eten
Het is vandaag internationale anti-dieetdag, een dag die in het teken staat van gezond eten zonder te diëten. Leroy van de Ree (28) is op Instagram een groeiende online bekendheid. De Amsterdammer deelt praktische tips over het maken van gezonde eetkeuzes. -
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zoeken een kok
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zoeken een zelfstandige kok, die goed kan samenwerken en organiseren. Wie belangstelling heeft, moet snel zijn want de sollicitatieperiode sluit over een paar dagen. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim.