Theo kan niets in de keuken, 49 jaar lang werd er gekookt door zijn vrouw. Totdat zij overleed
Koken & EtenStel je bent een jaar of tachtig en je vrouw heeft jarenlang voor je gekookt, en ze valt ineens weg. Voor mannen die nog nooit de piepers hebben op hoeven zetten, is er in Ommoord Het Koken voor Kerels in het Huis van de Wijk. En dat is mateloos populair onder de zeventigplussers.
,,Wat is dat?’’ Fred Kok, de chef-kok (75) van het Koken met Kerels fronst zijn wenkbrauwen. ‘’Dat?’’, vraagt hij terwijl hij naar een stuk fruit wijst dat voor hem op tafel ligt. Voor een van deelnemers is het een gloednieuwe fruitsoort. ,,Dat is een mango.’’ De 71-jarige deelnemer pakt de tropische vrucht op alsof het zijn nieuwe schat is.
Theo Bezemer (71) heeft nog nooit eerder in de keuken hoeven staan, maar liefst 49 jaar lang werd er voor hem gekookt door zijn vrouw. Totdat afgelopen zomer zijn geliefde ineens overlijdt. ,,Deze cursus is voor mij een noodzakelijk kwaad. Ik kan echt helemaal niks’’, vertelt hij terwijl hij munt staat te snijden. ,,Ik weet niet eens of ik de steel ook moet snijden, maar ik hoor net dat alleen de blaadjes moeten.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Frank (48) viel 50 kilo af met ‘boerenverstand’ én gaat niet meer jojoën
-
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
Wat Eten We Vandaag: Enchiladas met kip
Enchiladas zijn afkomstig uit de Mexicaanse keuken, voor dit recept vullen we tortillawraps met tomatenblokjes, zwarte bonen, spinazie en kip. -
Wat Eten We Vandaag: Kapucijnerschotel met tuinbonen en quinoa
Een lekker vegetarisch, voedzaam gerecht? Wij hebben het voor je gevonden. De kapucijners spelen de hoofdrol in dit recept. Kapucijners zijn peulvruchten uit de erwtenfamilie en bevatten ontzettend veel voedingsvezels waardoor het een geschikte vervanger is voor vlees. In de zomerperiode kun je kapucijners ook vers verkrijgen, maar voor dit recept gebruiken we voorgekookte kapucijners. Wel zo makkelijk.
-
Wat Eten We Vandaag: Courgette fritters met romesco dip
-
-
-
Koken & Eten
Wat doet een sapkuur met je lichaam?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: wat doet een sapkuur met je lichaam? -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.