Volledig scherm
© 24Kitchen

Supersnelle noedels met gamba's

24KitchenDeze heerlijke noedelsalade met gamba's en komkommer heb je binnen een half uur op tafel. 

Ingrediënten
200 g eiernoedels
1 el sesamolie
1 el sojasaus
2 limoenen
1 komkommer
3 bosuien
1 rode peper
20 rauwe gamba's
2 teentjes knoflook
zonnebloemolie
0.5 bosje munt
2 el pinda's

Bereiden: 25 minuten
- Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze koud onder de kraan. Laat de noedels goed uitlekken.
- Meng voor de dressing de sesamolie met sojasaus en de rasp en het sap van 1 limoen in een grote kom.
- Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Snijd de bosuien in schuine ringetjes.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
- Meng de noedels, komkommer, bosui en peper door de dressing.
- Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de gamba’s met de knoflook in circa 5 minuten net gaar. Breng op smaak met een beetje zout.
- Pluk en snijd de munt in dunne reepjes.
- Snijd de resterende limoen in partjes.
- Hak de pinda’s.

Powered by 24Kitchen 

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.