Het aantal vleesaanbiedingen daalde in 2022 voor het eerst sinds het begin van de metingen in in 2015. Dat blijkt uit de jaarlijkse foldermonitor van Wakker Dier. Bij supermarkt Plus steeg dit aantal juist fors.
Volledig scherm
Het aantal vleesaanbiedingen daalde in 2022 voor het eerst sinds het begin van de metingen in in 2015. Dat blijkt uit de jaarlijkse foldermonitor van Wakker Dier. Bij supermarkt Plus steeg dit aantal juist fors. © ANP / Sabine Joosten

Supermarkten stunten minder met vlees, maar Plus doet er schepje bovenop

Koken & EtenHet aantal vleesaanbiedingen daalde in 2022 voor het eerst sinds het begin van de metingen in in 2015. Dat blijkt uit de jaarlijkse foldermonitor van Wakker Dier. Volgens de organisatie waren er afgelopen jaar 6 procent minder aanbiedingen met vlees. Bij supermarkt Plus steeg dit aantal juist fors.

0 reacties

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?