Stroganoff style rundergehaktballetjes
Een warm gerecht zoals deze, welke je vanuit een kom met een lepel eet is puur comfort food dat goed past in een gure winter. Stroganoff bereidingen zijn al zo oud als de weg naar Moskou en worden meestal toegepast bij stoofvlees. Dit is echter een vlugge variant die je letterlijk in een handomdraai, inclusief het flamberen, op tafel zet.
Ingrediënten (4 personen):
- 800 g stamppotaardappelen, geschild en in blokken gesneden
- 150 ml volle melk
- 30 g boter
- 2 el grove mosterd
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 400 gr rundergehaktballetjes
- 2 el boter
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 knoflooktenen, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 250 g champignons, in schijfjes gesneden
- 1 el gerookt paprikapoeder
- Scheut wodka
- 2 el tomatenpuree
- 250 g crème fraîche
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 2 el fijngehakte peterselie
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze (voorbereiding 5 minuten, bereiding 30 minuten):
- Kook voor de aardappelpuree de aardappelen in ruim kokend gezouten water gaar.
- Stamp fijn en meng er de melk, boter en mosterd doorheen en breng op smaak met zout en peper.
- Houd dit warm.
- In een grote koekenpan de gehaktballetjes in boter kleuren.
- Voeg de rode ui, knoflook en paprika toe en bak op hoog vuur circa 5 minuten.
- Voeg de champignons en het paprikapoeder toe en bak nogmaals circa 5 minuten.
- Giet een scheut wodka in de pan en steek deze aan met een aansteker voor het flamberen.
- Voeg de tomatenpuree en crème fraîche toe, laat 10 minuten sudderen en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Serveer de stroganoffballetjes met de aardappelpuree in een kom en bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Smaakpapillen van fijnproevers volop gekieteld tijdens Bergse ProefMei: ‘Verder kijken dan ansjovis’
Bergen op Zoom -
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
Wat Eten We Vandaag: Risotto met witte asperges en gedroogde Parmaham
De tijd van het witte goud is weer aangebroken. Van april tot eind juni kun je genieten van asperges uit eigen land. Verwerk deze in een risotto met ham en tuinerwtjes, heerlijk. -
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
Wat Eten We Vandaag: Sambalboter
Ben jij een samballiefhebber? Dan is deze boter echt iets voor jou. Het voegt iets meer pit toe aan je broodje, tijdens de borrel of gebruik de boter bijvoorbeeld eens op gekookte sperzieboontjes.
-
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat
Serveer jij meestal een blokje kaas met toastje bij de borrel? Lekker, maar er zijn genoeg alternatieven. Verras je bezoek met deze gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat. Ze staan binnen een handomdraai op tafel, zien er smaakvol uit, en zijn ook nog eens voedzaam. -
Wat Eten We Vandaag: Paella met gegrilde groenten en olijven
Paella vindt zijn oorsprong in de omgeving van Valencia en wordt daar ook wel Paella Valenciana genoemd. Met de ingrediënten van paella kun je eindeloos variëren. Vis, vlees, groenten of een mix daarvan. Wij gaan in dit recept voor een vegetarische variant met gegrilde groenten en zwarte olijven.