Rainbow Kleinpak - Edwin Kester over verspilling van groente met een plekje
Volledig scherm
Rainbow Kleinpak - Edwin Kester over verspilling van groente met een plekje © Fred Leeflang

Steun voor strijd tegen voedselverspilling: ‘Waarom paprikapoeder uit verre oorden?’

Het Westlandse bedrijf Rainbow Kleinpak krijgt geld voor verder onderzoek in de strijd tegen voedselverspilling. Het bedrijf heeft de afgelopen twee jaar grote sprongen gezet bij het beperken van het groene afval. Dankzij de bijdrage kan het onder meer onderzoeken  hoe paprikaresten kunnen worden verwerkt in waardevolle producten.

 1. Animal Rights: ‘Grana Padano-kaas bron van ernstig dierenleed, moet uit supermarktschap’

  Animal Rights: ‘Grana Pada­no-kaas bron van ernstig dierenleed, moet uit supermarkt­schap’

  Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft supermarkten Jumbo, Albert Heijn en ook het Belgische supermarktconcern Delhaize gevraagd om Italiaanse Grana Padano-kaas uit de schappen te halen. Animal Rights stuurde undercoverbeelden van de Italiaanse actiegroep Essere Animali mee en heeft de supermarktketens gevraagd te kijken hoe de kalveren worden behandeld op een van de plekken waar de kaas vandaan komt.
 2. Allemaal aan de rivierkreeft in de strijd tegen invasieve exoten: ‘Ideaal hapje van de barbecue’
  PREMIUM

  Allemaal aan de rivier­kreeft in de strijd tegen invasieve exoten: ‘Ideaal hapje van de barbecue’

  Al jaren neemt de populatie Amerikaanse rivierkreeften in Nederland toe. De invasieve exoot vormt een bedreiging voor Nederlandse diersoorten, de waterkwaliteit én in beperkte mate voor de dijken. Daar graaft het dier namelijk gaten in. Daarom roept organisatie Good Fish, die zich inzet voor duurzame visserij, iedereen op: eet rivierkreeft, ‘een ideaal hapje van de barbecue'.