Schrobben en boenen niet nodig: zo krijg je je gourmetstel schoon voor de feestdagen
Koken & etenGourmetten met de feestdagen is populair in Nederland. Maar hoe krijg je de volgende ochtend dat gourmetstel weer schoon? Jet van Nieuwkerk geeft een stappenplan om het apparaat weer spic en span te krijgen.
Je grillplaat nog vies van vorige keer? Zo krijg je alles ruim op tijd schoon voor je aan tafel schuift straks.
1. Meteen schoonmaken
Het vergt enige discipline, maar maak na het gourmetten meteen je gourmetstel schoon. Als je wacht tot de volgende dag gaat alle viezigheid er moeilijker vanaf en gaat je huis stinken. Wel eerst even uitzetten natuurlijk. Haal met een stuk keukenpapier het overtollig vet en vuil weg. Daarna kun je gemakkelijk met een lauwwarm doekje en wat schoonmaakazijn het gourmetstel schoonmaken.
2. Pannetjes in de vaatwasser
Naar die vieze pannetjes hoef je niet meer om te kijken. Die kunnen gewoon de vaatwasser in.
3. Grillplaat 's nachts laten weken
De grillplaat hoef je niet te schrobben en te boenen. Doe de grillplaat in een plastic tas of vuilniszak met wat sop en ammoniak en laat hem een nacht buiten weken. De volgende ochtend kun je hem gemakkelijk afspoelen en is je grillplaat weer zo goed als nieuw.
Je grillplaat langer mooi houden? Dat kan. Door voorzichtig te doen met de antiaanbaklaag op de grillplaat houd je je gourmetstel langer goed. Gebruik géén schuursponsjes of ovenreinigers, anders plakt al je eten de volgende keer aan je grillplaat.
Dit artikel verscheen al eerder op deze site 20 december 2020.
Bekijk hier alle video's uit onze serie Gourmet met Jet:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Smaakpapillen van fijnproevers volop gekieteld tijdens Bergse ProefMei: ‘Verder kijken dan ansjovis’
Bergen op Zoom -
Wat Eten We Vandaag: Grieks lamsvlees met bonensalade
Heerlijk Grieks lamsvlees maak je met dit recept. Het vlees krijgt een frisse smaak door het oliemengsel van citroen, knoflook, oregano en tijm. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim
Het is weer tijd voor asperges. Om dit te vieren hebben wij een recept met gegrilde asperges, burrata en amandel-knoflookruim. Genieten. -
PREMIUM1
'Hoewel ik duizend keer mijn excuses heb gemaakt voor mijn slippertje, blijft mijn vrouw boos’
Vreemdgaan gebeurt overal. Maar sommigen komen sneller in de verleiding dan anderen. Als artiest heb je het vaker voor het uitkiezen. Maar ook en vooral juist dan geldt: bezint eer ge begint, zegt Debby Gerritsen deze week tegen Teun. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
Een patiënt komt in paniek de spreekkamer van huisarts Rutger Verhoeff binnen. Het condoom is kwijt en zou nog in haar vagina moeten zitten. Hij schrijft erover in de rubriek Huisarts Vertelt.
-
Dit betaal je aan tol voor een autovakantie naar Kroatië
-
-
-
PREMIUM
Terrastest: hoeveel betaal je voor een drankje? ‘Prijzen voelen steeds ongemakkelijker’
Een biertje op het terras is in twee jaar tijd 15 procent duurder geworden, blijkt uit een terrastest van deze site. De hoge prijs brengt de lokale horeca in een spagaat. „We moeten soms een prijs vragen waar ook wij moeilijk achter kunnen staan.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Chocolate chip mugcake
Deze mugcake maak je in een paar minuten: roer de ingrediënten door elkaar, doe het beslag in een mok, en zet deze in de magnetron. Makkelijker kan haast niet.