Saffraanyoghurttaart
Ingrediënten:
Bodem
- 350 g hazelnoten
- 1 snufje zout
- 15 grote dadels zonder pit
- 2 el kokosolie
Vulling
- 16 g gelatineblaadjes
- 250 ml kokosmelk
- 725 g Griekse yoghurt
- 6 el vloeibare honing
- 1 mespunt saffraanpoeder
Garnering
- Vers fruit naar keuze
Benodigdheden:
- Keukenmachine met hakmolen
- Bakpapier
- Taartvorm
Bereidingswijze:
Bodem
- Houd een handje hazelnoten achter voor garnering.
- Maal met de keukenmachine de overige hazelnoten met het zout fijn, maar niet tot poeder.
- Doe de noten in een andere kom.
- Maal in de keukenmachine de dadels, kokosolie en een eetlepel water tot een pasta.
- Meng deze pasta met de hazelnoten.
- Druk het in een met bakpapier beklede vorm en laat opstijven in de koelkast.
Vulling
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Verhit 50 ml kokosmelk.
- Knijp de gelatine uit en laat van het vuur af in de kokosmelk oplossen. Laat iets afkoelen.
- Meng met een garde in een kom de yoghurt met 4 eetlepels honing, de overige kokosmelk, saffraan en het gelatinemengsel.
- Schep de vulling op de dadelbodem en zet afgedekt in de koelkast
- Laat liefst een nacht opstijven.
Serveren
- Garneer de taart met vers fruit naar keuze en lepel er wat honing over.
- Bestrooi met wat achtergehouden noten.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMtips
De muren toe aan een likje verf? Zo kies je de juiste kleur
De gemiddelde Nederlander geeft de muren in huis elke drie tot vier jaar een nieuw kleurtje. Maar hoe kies je een goede tint? Heleen van Gent, kleurexpert bij AkzoNobel, geeft advies. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Vroeger keken we ’s avonds samen naar Disney+, maar nu wil ze niet meer
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. Deze week behandelt hij een patiënt met ernstige buikklachten. -
PREMIUM
Huis vol ongebruikte aankopen? Zo voorkom je nutteloze uitgaven
Weinig geld hebben en toch flink uitgeven. Sommige mensen hebben een gat in hun hand. Waarom is het voor hen zo moeilijk om financieel pas op de plaats te maken? -
Wat Eten We Vandaag: Krokante mosselen uit de airfryer
Deze mosselen maken we met behulp van een airfryer en dat zorgt voor een krokant hapje. Samen met de romige knoflooksaus en frisse schijfjes citroen, breng je de Zeeuwse kust bij je thuis. -
Wat Eten We Vandaag: Vegan appeltaart
Appeltaart, maar dan vegan. In dit recept gebruiken we plantaardige margarine en sojamelk, en dat doet niets af aan de smaak.
-
Wat Eten We Vandaag: Upside down appelcake
De upside down appelcake ziet er spectaculair uit. Probeer de de appels in een mooie vorm op de cake te leggen voor het perfecte plaatje. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Geen frisdrank maar water met een geurtje: dit zijn de voor- en nadelen
Water drinken is hip. Daarom verschijnen er steeds meer smaakmakers om het glaasje leidingwater op te fleuren. -
Wat Eten We Vandaag: Boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat en olijven
Boerenkool kun je gebruiken in een salade, verwerken in een lasagne of bijvoorbeeld in een taart. Deze boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaten en olijven heeft een knapperig korstje en een zoet-zoute smaak dankzij de feta.