Rutger van den Broek wint publieksprijs kookboeken
Rutger van den Broek, ook bekend als Rutger Bakt, heeft de eerste Delicious Publieksprijs voor het beste kookboek gewonnen. Dat is zojuist bekendgemaakt.
Delen per e-mail
Van den Broek, die in 2013 de eerste editie van Heel Holland Bakt won, kreeg 35 procent van de ruim 9000 stemmen die lezers uitbrachten op de genomineerde boeken. Op de shortlist stonden kookboeken van het afgelopen jaar die volgens de redactie van het culinaire magazine Delicious goed passen bij het tijdschrift. Het boek van Van den Broek, Masterclass – Cake, kreeg de meeste stemmen.
Volgens de redactie van het magazine zijn de recepten ‘honderd procent foolproof'. Bovendien zijn ze ‘maakbaar en stuk voor stuk klassiekers waarop je altijd terug kunt vallen', zo laat Delicious weten. Er staan veertig recepten in het boek, basisinformatie en suggesties voor smaakcombinaties voor ieder seizoen. De fotografie van Saskia Lelieveld kan de redactie ook bekoren. ,,Zo goed dat je direct de oven aan wil zetten.’
De uitreiking van de prijs was bij Ron’s Gastrobar Indonesia Downtown in Amsterdam. Niet helemaal toevallig in deze periode van het jaar: van 8 tot en met 17 november is het Kookboekenweek. Vanja van der Leeden won vorige week het Gouden Kookboek.
Van der Leeden kreeg de volgende ochtend Ochtendshow to go op bezoek. Hoe dat verliep zie je in onderstaande video.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we drie cadeaupakketten weg. -
Koken & eten 2020 was jaar van thuis uit eten: we maakten zelf sushi, aten meer oesters en zetten sloten vol koffie
Menig Nederlander begon afgelopen jaar met online boodschappen bestellen. Doordat we niet uit eten konden en zoveel mogelijk thuis moesten blijven, ontdekten we dat we thuis ook ‘uit eten’ kunnen. Uit de jaarlijkse analyse van onlinesupermarkt Picnic blijkt dat we in 2020 aanzienlijk meer luxe vlees en vis aten dan voorheen. -
Koken & eten Dit swingende kookboek is het beste van dit jaar
Indorock van Vanja van der Leeden heeft dit jaar het Gouden Kookboek gewonnen. In Amsterdam kreeg de culinaire schrijver te horen hoeveel de jury van haar boek houdt. ‘Dit kookboek rockt aan alle kanten. De Indonesische keuken op een uitdagende en eigenzinnige manier’. -
Boodschappenlijst Challenge Pascale dag 6 tot en met 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Hieronder vind je de tweede boodschappenlijst. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe.
-
Koken & eten De ouderwetse pepernoot legt het af tegen de kruidnoot
Terwijl kruidnoten met kilo's tegelijk over de toonbank gaan, lijkt de traditionele pepernoot een lekkernij voor een kleine groep fijnproevers te worden. De Bijenkorf verkoopt ze zelfs niet meer. -
PREMIUM
De Pollepel thuis Lockdown-hamstertip: diepvriespasta van Holy Ravioli, in een handomdraai een topgerecht
Het einde van de crisis is voor de horeca nog altijd niet in zicht. Toch zijn ondernemers inventief en zetten hun schouders eronder. Bij Holy Ravioli aan het Zwaanshals verkopen ze sinds kort diepgevroren ravioli, met keuze uit bijna twintig verschillende vullingen. Een uitkomst tijdens deze uitzichtloze lockdown. -
PREMIUM
FIT Challenge: de recepten voor dag 4
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.