Volledig scherm
© 24Kitchen

Roerbakschotel met garnalen

24KitchenEen Aziatische roerbakschotel voor op de woensdagavond. Haal je de ingrediënten alvast in huis?

Ingrediënten voor 4 personen:
- 300g rijstnoedels
- 1 komkommer
- 2 rode paprika’s
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 200g bimi
- Zonnebloemolie
- 200g sojabonen
- 1 limoen
- 60g cashewnoten
- 500g grote garnalen, rauw
- 2el vissaus
- 2el gembersiroop

Benodigdheden:
- Wokpan
- Grillpan

Bereiding:
- Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de noedels na het koken koud af. Hierdoor koken de noedels niet door.
- Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in schuine stukjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen. Pel en snijd de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte, snijd de onderkanten van de bimi en verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringetjes. 
Tip: Als je meer pit wil toevoegen aan de roerbak, snijd dan meteen de peper in ringetjes zonder de zaadlijsten te verwijderen.
- Verhit een scheut olie in een wok en bak de paprika en de komkommer voor ongeveer 2 minuten. Voeg de knoflook, peper en sojabonen toe en bak het geheel nog 3 minuten. 
- Voeg 1 el vissaus toe. Breng op smaak met rasp van de limoenschil, versgemalen peper en een beetje zout en roer de cashewnoten erdoor. Maak de garnalen schoon.
- Verhit een grillpan. Doe de garnalen in een kom met de vissaus, gembersiroop, peper en sap van de limoen. Schep de garnalen in de grillpan en grill ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:
Schep de noedels op borden, schep de roerbakschotel eroverheen en leg de garnalen erop. 
Tip: Voeg een lepel met bakvocht van de garnalen toe als het wat droog lijkt. 

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen

Voor meer recepten kijk op: www.24kitchen.nl