Roerbakschotel met garnalen
24KitchenEen Aziatische roerbakschotel voor op de woensdagavond. Haal je de ingrediënten alvast in huis?
Delen per e-mail
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300g rijstnoedels
- 1 komkommer
- 2 rode paprika’s
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 200g bimi
- Zonnebloemolie
- 200g sojabonen
- 1 limoen
- 60g cashewnoten
- 500g grote garnalen, rauw
- 2el vissaus
- 2el gembersiroop
Benodigdheden:
- Wokpan
- Grillpan
Bereiding:
- Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de noedels na het koken koud af. Hierdoor koken de noedels niet door.
- Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in schuine stukjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen. Pel en snijd de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte, snijd de onderkanten van de bimi en verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringetjes.
Tip: Als je meer pit wil toevoegen aan de roerbak, snijd dan meteen de peper in ringetjes zonder de zaadlijsten te verwijderen.
- Verhit een scheut olie in een wok en bak de paprika en de komkommer voor ongeveer 2 minuten. Voeg de knoflook, peper en sojabonen toe en bak het geheel nog 3 minuten.
- Voeg 1 el vissaus toe. Breng op smaak met rasp van de limoenschil, versgemalen peper en een beetje zout en roer de cashewnoten erdoor. Maak de garnalen schoon.
- Verhit een grillpan. Doe de garnalen in een kom met de vissaus, gembersiroop, peper en sap van de limoen. Schep de garnalen in de grillpan en grill ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren:
- Schep de noedels op borden, schep de roerbakschotel eroverheen en leg de garnalen erop.
Tip: Voeg een lepel met bakvocht van de garnalen toe als het wat droog lijkt.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen
Voor meer recepten kijk op: www.24kitchen.nl
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Met deze kerstdis ‘met schilderijtjes’ maak je ook kinderen blij
Verslaggever Mark Roos en zijn dochters Bente en Marnie gaan culinair aan de slag met Samuel Levie, chef en schrijver van kookboeken, waaronder Eten met Nijntje. ‘Met een goede voorbereiding hoef je niet de hele avond in de keuken te staan.’ -
Meesterlijk feestmaal uit bakjes en zakjes
Je hoort Ronald Giphart niet klagen als er plots een proefpakket van een sterrenchef op zijn deurmat ligt. -
PREMIUM
Zo maak je een kerstdiner zonder fratsen: ‘Leven is ingewikkeld genoeg’
Donna Hay is niet weg te slaan uit de Nederlandse kookboeken top10. Ze heeft een patent op simpele, seizoensgebonden recepten. Verslaggever en fan van Hay’s keuken Anniek van den Brand kookte samen met de Australische chef een alternatief kerstmaal. ,,Met al die feestdagen wil je ook wel eens wat lichters eten.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde-pompoenrollade
Deze pompoenrollade steelt de show als vegan centerpiece, maar doet het ook goed als feestelijk groentebijgerecht. Serveer hem in zijn geheel en snijd ’m pas op tafel aan. -
De Meilandjes hebben vanaf vandaag een eigen wijncollectie
De familie Meiland kan vanaf vandaag officieel nippen van haar eigen wijn. De populaire televisiesterren hebben hun eigen druivennat La famille Meiland gelanceerd.
-
Koken & Eten Klaar voor Heel Holland Bakt? Test hier je kennis
Komende zondag komt de eerste aflevering van het zevende seizoen van Heel Holland Bakt eindelijk weer op tv. Ben jij goed voorbereid? Doe de test en maak kans op een bijzonder diner. -
Koken & eten Deze 5 topapparaten besparen je veel werk in de keuken
Heb je flink wat etentjes gepland voor het einde van het jaar en sta je erop om dan zelf veel te koken en bakken? Leuk, maar wel arbeidsintensief. Met dank aan deze ‘keukenrobots’ bespaar je jezelf veel werk. -
Wat Eten We Vandaag: Pasteitjes met kipragout
Dé ingrediënten voor deze klassieke ragout zijn malse kippenpoten en saus van boter, bloem en bouillon. En omdat het kerst is: ook slagroom. Dat maakt ’m extra lekker.