Recept van de dag: Linzenchili met guacamole en bruine rijst
Deze Linzenchili is niet alleen lekker, maar ook nog eens verantwoord. Zilvervliesrijst is een bron van vezels. Daarnaast zijn linzen de ideale peulvruchten voor vegetariërs, omdat het rijk aan eiwitten en ijzer is.
Delen per e-mail
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 g zilvervliesrijst
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 winterwortel
- 25 ml olijfolie
- 800 g linzen (uit blik)
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 pot gegrilde rode paprika
- 200 ml groentebouillon
- 2 kaneelstokjes
- 1 el cacaopoeder
- 2 steranijs
- 2 avocado’s
- 1 tomaat
- 1 limoen
- 1 bosje koriander
Benodigdheden:
- Hapjespan
- Vergiet
- Vork
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Wil je meer recepten van de dag zien? Bekijk de video’s hieronder:
Verder in het nieuws
-
Koken & Eten Verbluffend: Jennifer valt 55 kilo af binnen een jaar. ‘Deze vijf tips bleken voor mij te werken’
Jennifer Still is een schrijfster en editor uit New York, die geniet van eten, drinken, televisie kijken en al haar hele leven kampt met overgewicht. Zij viel toch 55 kilo af in minder dan een jaar tijd en vertelde onlangs aan Business Insider hoe ze dit gedaan heeft. -
Koken & eten Vis uit blik saai? Niet met deze recepten
Vis uit blik minderwaardig? Welnee, als je maar goeie blikken koopt, vindt Bart van Olphen. Zijn tweede boek met recepten met vis uit blik is net uit. Drie makkelijke gerechten. -
Einde van een tijdperk: Ikea neemt het één euro-ontbijt op de schop
Liefhebbers van een Ikea-ontbijt mogen vanaf nu hun knip trekken. Althans, als ze geen lid zijn van de Ikea-familie. Wie geen pasje heeft, moet voortaan in de buidel tasten voor het geliefde één euro-ontbijt. Voor pashouders blijft de schade beperkt tot 20 cent meer. -
PREMIUM
Koken & Eten Ruby is ‘de vierde smaak’ naast puur, melk en wit
Het is hommeles in chocoladeland. Steen des aanstoots: een fruitige roze chocoladesoort van ongefermenteerde cacaobonen. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde pita’s met homemade vegaballetjes
Het is weekend en dus heb je de tijd om uit te pakken. Daarvoor zijn deze gevulde pita’s perfect geschikt voor: je maakt zelf de vegaballetjes en ook de knoflooksaus is zelfgemaakt. Dat wordt smullen!
-
Deze bonenschotel staat binnen 15 minuten op tafel
Kookboekenschrijvers Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie hebben samen een dochter van 1,5 jaar en runnen de site lekkerensimpel.com. Hun Italiaanse bonenschotel staat binnen 15 minuten op tafel. -
PREMIUM
Verfijnde spijs én wijn bij Martine in de keuken
Restaurant Avalon Wijn en Spijs in De Steeg heeft niet voor niets wijn voor het woord spijs staan. The place to be voor iedere wijnliefhebber. -
Bijna niemand kent ze, maar deze tweelingzussen verkopen miljoenen flessen frisdrank
De Nederlandse tweelingzussen Raissa en Joyce de Haas (28) maken vanuit Londen furore met hun luxe en suikervrije frisdrankjes. De twee - geboren in Helmond, getogen in Antwerpen - richtten vijf jaar geleden Double Dutch Drinks op en verkochten al meer dan 10 miljoen flessen. Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft de jonge ondernemers in de prestigieuze 30 under 30 Europe-lijst gezet. ,,Wij waren nooit zo van het bier.’’