Recept van de dag: Gestoomde kabeljauw met broccoli en sushirijst
Gestoomde kabeljauw met broccoli en sushirijst, een heerlijk en makkelijk gerecht om het weekend mee in te gaan.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 200 g sushirijst
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 0,5 tl witte basterdsuiker
- 1 el rijstazijn
- 500 g kabeljauwfilet
- 3 cm gember
- 4 bosuien
- 1 rode peper
- 2 stronken broccoli
Benodigdheden:
- Kookpan waar een vergiet op past
- Aluminiumfolie
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’ -
Koken & Eten
Barbecuesaus voor bij een gezellige avond? Draai de fles even om voor je je saus koopt
Als je barbecuesaus koopt voor je zomerse barbecue in de tuin, kijk dan even goed wat erin zit. De meeste sauzen zijn erg zout of erg zoet. Soms zelfs allebei. Het Voedingscentrum vergeleek de bekendste merken met elkaar. -
Wat Eten We Vandaag: Calzone met parmaham
Een calzone is een pizza waarbij de vulling in de dubbelgeklapte bodem zit. Calzone betekent ‘broek’ of ‘broekspijp’ wat niet meteen te herleiden is naar het gerecht, maar als je hier veel van eet moet de knoop van je broek wellicht wel los. -
Wat Eten We Vandaag: Regenboog fruitspiesjes
Gezond, gemakkelijk en snel: dat zijn deze regenboog fruitspiesjes. De kleurrijke klassieker vrolijkt jouw borrel direct op en is ook heel leuk als schooltraktatie of to-go snack. -
PREMIUMKoken & Eten
Radioman én cocktailliefhebber Jurgen van den Berg deelt toptips: ‘Cocktail is schilderijtje van vloeistoffen’
Hij is absoluut géén pro in het maken van cocktails, benadrukt hij, maar slechts een ‘hobbyshaker’. Eentje die ijsblokjes gewoon met z’n hand pakt in plaats van met een ijsblokjestang, maar wél eigenaar is van een ‘jigger’ (een maatbekertje) en een cocktailbijbel. Drie cocktailrecepten voor de zomer van radiopresentator Jurgen van den Berg uit Utrecht.
-
Terrasje gepakt met het goede weer? Hoe kom je snel af van je kater?
Wanneer het goed weer is, drinken we sneller een biertje of een glas wijn. Met een droge mond en een ontregelde maag als gevolg de dag nadien. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit welke middelen er zijn om die verschrikkelijke kater sneller te laten verdwijnen. En is er één specifieke soort drank die de kater minder erg maakt? -
Zo weet je of de airco van je auto aan onderhoud toe is
De airconditioning in je auto draait bij deze zomerse temperaturen overuren en is daardoor eerder toe aan onderhoud. Maar hoe weet je precies wanneer het tijd is om je airco bij te laten vullen? -
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier.