Recept van de dag: Chocoladetaart met peren en bier & whiskey-witte chocoladeijs

Deze chocoladetaart met peren en bier & whiskey-witte chocoladeijs is een dessert waar je gegarandeerd de show mee steelt. Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat. 

Ingrediënten (voor 6 personen):
Gestoofde peren
- 1 sinaasappel
- 3 groene peren
- 3 gele peren
- 750 ml bier
- 750 ml water
- 1 tl kaneel
- 2 tl korianderzaad

Taartvulling
- 250 g donkere chocolade
- 115 g boter
- 115 g basterdsuiker
- 60 g bloem
- 3 eieren
- 150 g geschaafde amandelen

Bladerdeeg
- 750 ml warm water
- 250 g bloem
- 250 g boter
- 50 ml ijskoud water
- 1 snufje zout

Whiskey-witte chocoladeijs
- 2 el gekonfijte mandarijnenschil
- 2 scheutjes whiskey
- 8 eidooiers
- 200 g witte chocolade
- 200 g basterdsuiker
- 500 ml room
- 250 ml melk

Shandy-beslag
- 500 ml bier
- 500 ml limonade
- 100 g bloem

Benodigdheden:
- Taartvorm
- Bakpapier
- Olie om in te frituren

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Wil je meer recepten van de dag zien? Bekijk de video’s hieronder:

Volledig scherm
© 24Kitchen