Raymon en Marchiano lanceren eigen jenever: ‘Oubollig? Als opa en oma het drinken, drinkt iedereen het’
Ze gaven zichzelf een jaar de tijd om 1250 flessen te verkopen. Binnen tien dagen waren ze op. De jenever Barak’51 van twee Leerdamse vrienden blijkt niet alleen binnen de Molukse gemeenschap een schot in de roos. ‘Ook bij mensen die zeggen dat ze geen jenever lusten.’
Delen per e-mail
Januari is doorgaans de maand dat mensen alcohol laten staan, maar daar hebben Leerdammers Raymon Kruijs (30) en Marchiano Sihasale (29) weinig van gemerkt. De ‘eerste batch’ van Barak’51 vloog er in december al doorheen en de tweede lading gaat net zo hard. ,,En wij maar denken dat we langs de deuren moesten. Dat we mensen moesten overhalen om toch een heel klein slokje te proeven’’, zegt Raymon. ,,We waren zó zenuwachtig. Een jaar kregen we van onszelf. Een jaar om 1250 flessen Barak’51 te verkopen. Het lukte in tien dagen.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Zijn asperges lustopwekkend? Vijf feiten en fabels over het witte goud
Bij sommige boeren vind je ze al, maar donderdag begint het aspergeseizoen echt. Dan zijn we weer even in de ban van de groente waarover veel mythes bestaan. -
PREMIUMWat zegt de wetenschap
Hoe lang kunnen we nog bananen eten? Hardnekkige schimmel verwoest plantages
Een schimmel die ervoor zorgt dat de bananenplant het loodje legt verspreidt zich over de wereld. Is dit het einde van de banaan? -
PREMIUMVraag het ons
Wat betekent de BMI en wat zegt het over je gezondheid?
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert Monica Mars, voedingsdeskundige, de vraag: wat is BMI eigenlijk? -
PREMIUMKoken & eten
Asperges koken zonder water: de pure smaak blijft bewaard
Asperges met beenham, gesmolten boter, ei en een glas pinot blanc: hoe klassiek wil je het hebben? Het kan ook anders, vindt Harold Hamersma. Samen met zijn echtgenote geeft hij tips voor de lekkerste wijnen bij de beste recepten. -
Het is kaasfonduedag: zo maak je een heerlijke met vijf kazen
Met het koude weer is er bijna niets gezelliger dan met zijn allen rondom een pan kaasfondue zitten. Deze kaasfondue bevat wel vijf verschillende soorten kazen. Vandaag is er een extra goede reden om deze op tafel te zetten, want het is Dag van de kaasfondue!
-
Honderden medewerkers Jumbo geraakt door reorganisatie, FNV spreekt van ‘verkapte bezuiniging’
Jumbo gaat na de zomer reorganiseren. Daarbij verdwijnen volgens de supermarktketen geen banen, maar er vervallen wel functies. Medewerkers die dit raakt zullen dus moeten solliciteren op een nieuwe positie. Vakbond FNV waarschuwt medewerkers ‘niet in een nieuw trucje te trappen’, waarmee de supermarktketen de salarissen van personeel zou kunnen verlagen. -
PREMIUM
Horecaondernemers durven niet te vroeg te juichen: ‘Ik houd er stiekem rekening mee dat het 1 mei wordt’
Horecaondernemers hopen vurig dat zij hun terrassen 21 april open kunnen gooien. Ook de gasten kunnen niet wachten: de reserveringen stromen inmiddels binnen. Toch willen de ondernemers niet te vroeg juichen. ,,Eerst zien en dan geloven”, klinkt het. -
Wat Eten We Vandaag: Cranberry ginger beer mocktail
Een mocktail is een cocktail zonder alcohol. Het woord is een samenvoeging van het Engelse ‘mock’ en ‘cocktail’. Mock betekent ‘niet echt’, maar toch is alles aan dit drankje écht lekker. Voeg wat ijs toe en geniet!