Probeer ook eens deze originele varianten op de klassieke pannenkoek
In het leven van Meneer Hamersma blijkt de pannenkoek een grotere rol te spelen dan hij dacht.
In maart van dit jaar schijnt het alweer voor de vijftiende keer Nationale Pannenkoekdag te zijn geweest. Om eerlijk te zijn: dat hoogtijmoment – en ook de voorgaande veertien keren – is van mij afgegleden als een baksel in een pan met antiaanbaklaag. En ik geef ook toe: we eten ze niet meer zo vaak. Sinds onze zoon en dochter de kinderschoenen zijn ontgroeid (inmiddels ook al weer een jaar of twintig geleden) is de pannenkoek passé. Tenminste, in de ‘klassieke’ vorm. Welbeschouwd eten we zo’n uitvoering nog maar één keer per jaar. En nota bene ook nog eens buiten de deur, in een weinig feestelijke setting. In april nemen we mijn 88-jarige joodse moeder altijd mee naar de jaarlijkse herdenking bij het Nationaal Dachau Monument in Amstelveen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe Bols van de ondergang werd gered: ‘In Nederland kwamen we niet veel verder dan rum-cola’
Het was doorbijten, in coronatijd. De sluiting van de horeca wereldwijd deed de Amsterdamse likeurkampioen Lucas Bols flink pijn. Maar nu kan Bolsredder Huub van Doorne Nederland de cocktailcultuur verder bijbrengen. ,,Ik zag dat Bols verwelkte.’’ -
Waarom zoenen gezond is: ‘Bij een zoen gaan 1 miljard bacteriën van de ene naar de andere mond’
Vandaag is het Wereld Kusdag. Gezondheidsjournalist Tijn Elferink schreef het boek Kusje erop, de waarheid achter 70 gezondheidsmythes. Wat is er waar van: ‘zoen in het rond, dan word je gezond?’ -
Dit is wat bruidsparen dit jaar gemiddeld uitgeven aan hun huwelijk
Gemiddeld geven bruidsparen dit jaar ruim 16.000 euro uit aan hun huwelijk. Dat is 2000 euro meer dan voor corona. We hebben weer zin in een feestje, maar: trouwen is ook duurder geworden. Leveranciers worden steeds vaker gedwongen de gestegen kosten door te berekenen. -
Koken & Eten
Personeel van dit restaurant scheldt gasten uit en die pikken het nog ook
Na Australië en Engeland is het restaurant binnenkort ook in Nederland te vinden: Karen’s Diner. En dit is niet zomaar een restaurant, het doel van het personeel is namelijk om je zo grof mogelijk te behandelen. -
Wat Eten We Vandaag: Vijgensalade met feta en frambozen
Wat een feestje om naar te kijken: deze vijgensalade is niet alleen een lust voor het oog, maar ook erg lekker. De aardse smaak van de vijg in combinatie met de zachte feta en het frisse van de framboos is een heerlijke traktatie. Kortom: de perfecte lichte maaltijd voor een mooie zomerdag.
-
PREMIUMKoken & Eten
Restaurants balen van gasten die ‘vergeten’ af te bellen: ‘Ze nemen gewoon niet meer op’
Een gezelschap van dertig man dat niet komt opdagen omdat ze de reservering ‘even waren vergeten’. Dit soort no-shows kosten horecaondernemers bakken met geld. In Utrecht vragen steeds meer zaken daarom om een aanbetaling bij het maken van een reservering. ,,Het theater vergeet je ook niet zomaar, toch?’’ -
Wat Eten We Vandaag: Teriyaki chicken met rijst
Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vlees wordt gegrild en gelakt met een saus op basis van sojasaus en suiker. Hierdoor krijgt het vlees een mooi glanzend bruin laagje. De saus kun je zelf maken, maar wil je voor de snelle variant gaan, dan kun je de kant-en-klare teriyakisaus gebruiken. Lekker met kip, rijst en groenten. -
WhatsApp wil laten verbergen of je online bent
Een nieuwe functie in WhatsApp moet het mogelijk maken je online status te verbergen, zodat vrienden niet kunnen zien of je de app open hebt staan.