Volledig scherm
© Twitter

Populairste werknemer van McDonald’s met pensioen: ‘Hij is een grote inspiratiebron’

Russell O’Grady was 18 jaar toen hij zo trots als een pauw het uniform van fastfoodketen McDonald’s aantrok. Al snel werd hij een populaire werknemer van het filiaal in een buitenwijk van het Australische Sydney. Maar na 32 jaar gaat Russell met pensioen. De klanten blijven een beetje verweesd achter. ,,We gaan hem missen.”

In 1986 kreeg Russell O’Grady de kans om bij McDonald’s werkervaring op te doen, dankzij subsidie van de overheid om mensen met een handicap aan het werk te krijgen. Het was toen nog zeldzaam om mensen met downsyndroom aan te nemen. 

De baan veranderde zijn leven. ,,Iemand vroeg aan Russell of hij gehandicapt was’’, herinnert zijn vader Geoff zich. ,,Zijn antwoord was: ‘Ik was vroeger gehandicapt, nu werk ik bij McDonald’s’.” Al snel bewees hij zichzelf als goede en geliefde werkkracht met veel inzet. Hij zou er uiteindelijk meer dan 30 jaar werken. Maar op zijn 50ste hangt Russell zijn petje en schort aan de haak, omdat zijn gezondheid achteruitgaat.

Graag gezien

De familie van Russell is apetrots op wat hij heeft bereikt. Ook de klanten geven hem een dikke duim. ,,Altijd een lach en een hallo. Hij was geweldig’’, stelt iemand in een reactie. ,,Goed gedaan, man. Je bent een legende’’, schrijft iemand anders. ,,Hij werkt zo hard en altijd met een smile op zijn gezicht. Proficiat met je pensioen, kampioen’’, schrijft weer een ander. ,,Verschillende vaste klanten kwamen specifiek voor Russell. We gaan hem missen’’, aldus zijn chef.

,,Hij is zo geliefd’’, zegt zijn vader ontroerd. ,,Soms houden mensen hem op straat tegen om zijn hand te schudden.’’ Russell zal het nu wat rustiger aan doen. Zijn fans zullen hem nog wel zien opduiken in de plaatselijke bowlingclub, waar hij graag in zijn vrije tijd vertoeft.

Zelf een hamburger maken? Jord Althuizen legt uit hoe hij dat doet op de barbecue: