Pim en Claudia bakken voor de grote sterren
Pim en Claudia de Laat maken exclusieve taarten voor de grote sterren van het land. Dj's Martin Garrix, Afrojack en Bassjackers zijn klant, maar ze bakten ook voor koning Willem-Alexander.
Af en toe moeten de Tilburgse taartenbakkers Pim en Claudia de Laat zich in de ogen wrijven. Sinds vier jaar maken ze furore met hun eetbare kunst- en bouwwerken, maar een jaar daarvoor kon het echtpaar amper een fatsoenlijke taart bakken.
,,Dat met Martin Garrix was wel grappig'', vertelt Pim. ,,Zeventien jaar was 'ie en zijn boekingskantoor wilde op het laatste moment een taart hebben. Stond ik 's avonds op een feestje in zijn zolderkamer, bij zijn ouders thuis.''
De inmiddels 21-jarige dj werd vorig jaar en het jaar daarvoor verkozen tot 'beste van de wereld'. Nog altijd maken ze taarten voor hem: een taart in de vorm van een wereldbol of champagnekoeler met fles van chocolade. Maar ook voor artiesten als Afrojack en Bassjackers.
Vorig jaar bakten ze voor het privéfeestje van Willem-Alexander een taart en net zo goed hangt General Motors uit Antwerpen aan de lijn. Of ze daar 192 taarten kunnen bestellen. 'Volgende week vrijdag graag. Lukt dat?'
Eigenwijs
Het begon allemaal met de taart die Claudia voor de verjaardag van zoon Nick maakte. Pim had nog nooit een taart gebakken. ,,Maar ik had er wel een mening over. De taart was hartstikke mooi, maar niet lekker. Toen zei Claudia: 'Nou eigenwijs, als jij het beter kunt ...'''
Pim nam de handschoen op, ging bij de Oisterwijkse patisserie Robèrt van Beckhoven (bekend van Heel Holland Bakt) in de leer. Het klikte. ,,Ik was al een jaar of twintig account- en salesmanager bij allerlei bedrijven, maar daar was de lol wel af.''
Terwijl hij lekkere taarten leerde maken, besloot zij - als voormalig interieurstyliste en grafisch ontwerper - er een schepje bovenop te doen. Ze bekwaamde zich in de Amerikaanse (met botercrème) en Engelse manier (veel met icing) van taarten decoreren.
Zoete ernst
Wat als een grap begon, is tegenwoordig zoete ernst. Begin 2014 riepen ze de Cake5 Exclusive Cakes in leven, waar ze nog altijd alles met zijn tweeën doen. Pim voert gesprekken met klanten, bakt taarten, vult en bezorgt ze. Claudia werpt zich op de decoratie en aankleding, de huisstijl en sociale media.
Het bedrijf werd door mond-tot-mondreclame populair. Voor de opening van het vernieuwde Poppodium 013 besloten ze het complete pand na te bouwen. Van de kluisjes tot de gangetjes: alles werd omgezet in een meer dan 200 kilo wegende taart voor 800 man.
,,Hoe we dat moesten doen, wisten we vooraf nog niet'', vertelt Pim. Hij lacht. ,,Maar we hadden het al beloofd.'' Ze togen naar de poptempel voor rondleidingen, om details in zich op te nemen, ze raadpleegden de bouwtekeningen voor de juiste afmetingen. ,,Die cd'tjes allemaal op de zijkant plakken, goh, dat was een klus.''
Nog zo'n blikvanger is de 'Hulktaart'. ,,We hebben vooraf altijd een gesprek met het bruidspaar en maken dan een schets. Zij wilde een klassieke taart, hij was fan van stripfiguur de Hulk. Maar ze kwamen er samen niet uit.''
Op de bruiloft stond er toch een taart, op een draaiplateau. Aan de voorkant een roze taart met roosjes, aan de achterkant werd 'ie bruut opengebroken door de Hulk. ,,Tot grote hilariteit van de gasten. Kijk, daarom is dit ambacht zo leuk.''
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat en olijven
Boerenkool kun je gebruiken in een salade, verwerken in een lasagne of bijvoorbeeld in een taart. Deze boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaten en olijven heeft een knapperig korstje en een zoet-zoute smaak dankzij de feta. -
Wat Eten We Vandaag: Aardappelschotel bacon-ui
Aardappelen, maar dan net even anders. Deze ovenschotel met bacon en ui is comfortfood ten top. -
Zo wordt taart bakken een piece of cake
Met een taart hoef je niet de hele dag bezig te zijn, bewijzen deze vijf heerlijke taarten. Deze baksels zijn binnen een uur klaar. -
Macarontaart met chocoladeganache en rood fruit
Deze taart is bijna te mooi om op te eten. Maak hem dit weekend voor vrienden en familie en je weet zeker dat je punten scoort. -
Wat Eten We Vandaag: Romige kip Marsala
Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ is een Italiaans kipgerecht met romige saus. De saus wordt gemaakt met volle slagroom, champignons en Marsala wijn. Die laatste wordt geproduceerd op Sicilië.
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
-
-
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.”