Ontbijt eens met chocolade
Het kan! Ontbijten met chocolade en het is niet eens ongezond. Hier drie heerlijke recepten voor een chocolade ontbijtje.
Chocolade ontbijt met Teff
Ingrediënten (1 persoon):
- 4 à 5 el Teff (Teff is een volkorenmeel, verkrijgbaar in de winkel)
- 200 ml (plantaardige) melk
- 1 kleine el cacao
- Scheutje agavesiroop
- Handje hazelnoten
- Halve banaan
- Handje kokossnippers
Bereidingswijze:
- Beng de melk aan de kook in een pannetje.
- Haal het pannetje van het vuur en voeg de Teff, de cacao en de agavesiroop toe. In plaats van agavesiroop kun je ook honing of maple syrup gebruiken.
- Meng het goed door elkaar.
- Giet de choco-pap in een kom.
- Snijd de banaan in stukjes en hak de hazelnoten grof.
- Voeg deze samen met de kokossnippers toe aan je chocolade ontbijt.
Bron: Uit Pauline's Keuken
Chocolade-quinoa met kokos
Ingrediënten (1 persoon):
– 50 g quinoa, gekookt volgens de verpakking
– 250 ml hazelnotenmelk
– Flinke eetlepel cacao (of twee als je van een puurdere choco smaak houdt)
– 2 el geraspte kokos
– 1 tl agavesiroop of honing
- Een theelepel lijnzaad en een theelepel zonnebloempitten (optioneel)
Bereidingswijze:
– Doe de gekookte quinoa, de hazelnotenmelk en de cacao in een pan en breng tegen de kook aan.
– Zet het vuur lager en laat de quinoa een paar minuutjes op laag vuur pruttelen.
- Af en toe goed doorroeren, anders plakt de quinoa aan de bodem.
– Roer dan de honing er doorheen en eventueel de zaden.
– Haal de quinoa uit de pan en doe het in een mooi schaaltje.
– Maak je goddelijke ontbijtje af met de kokosrasp.
Bron: Chickslovefood
Chocolade havermout ontbijtcake
Ingrediënten (1 persoon):
- 25 g havermout
- 25 g amandelmeel
- 1 ei
- 1 rijpe banaan
- 1 el cacao
- 1 tl kaneel
- 1 el honing
- 2 el amandelmelk
- Verse aardbeien en rode bessen
- Griekse yoghurt
- Boter om in te vetten
Benodigdheden:
- Klein ovenschaaltje
- Mengkom
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan fijn en meng in de kom met de havermout en het amandelmeel.
- Voeg 1/2 tl bakpoeder toe, en de cacao, kaneel en de honing mogen er ook bij.
- Tik een eitje boven de kom en roer deze samen met de amandelmelk door het beslag.
- Vet het ovenschaaltje in met wat boter.
- Bak de chocolade havermout ontbijtcake in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar.
Bron: Mind Your Feed
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat en olijven
Boerenkool kun je gebruiken in een salade, verwerken in een lasagne of bijvoorbeeld in een taart. Deze boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaten en olijven heeft een knapperig korstje en een zoet-zoute smaak dankzij de feta. -
‘Beste chef-kok ter wereld’ Guy Savoy verliest zijn derde Michelinster
De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld, verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. -
Wat Eten We Vandaag: Groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood
Deze vegetarische groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood zijn lekker en voedzaam. De burgers zijn gemaakt van rode linzen en wortel en lijken een beetje op falafel. De zelfgemaakte limoen-yoghurtsaus geeft het gerecht een frisse touch. -
Wat Eten We Vandaag: Sperziebonen met spekjes en azijn
Boontjes met spek is een gouden combinatie. Geef het gerecht een extra dimensie door de toevoeging van krieltjes en appelstroop. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch.
-
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
-
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
PREMIUMEnergie
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten?