Nu ook onderzocht: mag je sneeuw eten?
In grote delen van het land duiken we vandaag met ons gezicht in de sneeuw. Dan is het verleidelijk om een hapje te nemen. Maar is dat wel slim? Gelukkig hebben Roemeense onderzoekers deze vraag beantwoord.
Professor Istvan Mathe kreeg het idee voor het onderzoek toen hij kinderen sneeuw zag eten. ,,Ik roep mensen niet op om massaal sneeuw te eten, maar van een beetje sneeuw word je niet ziek."
Hij heeft wel een paar tips. Zo moet je alleen verse sneeuw eten. Dit betekent dat de sneeuw een halve dag oud mag zijn, hierna is er meer kans op bacteriën. Sneeuw die al twee dagen ligt in je mond stoppen, wordt zelfs sterk afgeraden door de onderzoekers.
De barre kou is wel goed nieuws voor de sneeuw-eters onder ons. Kou remt de groei van bacteriën en hierdoor blijft de sneeuw dus langer goed.
Dit alles geldt natuurlijk niet voor gele sneeuw. Die moet je altijd vermijden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
Wat Eten We Vandaag: Artisjokken en groene asperge quiche
Deze rechthoekige quiche met artisjokken en groene asperges doet het erg goed bij een borrel of op een buffettafel. Je kan natuurlijk ook een ronde quiche- of taartvorm gebruiken. -
Hoe gezond zijn aardbeien nu echt?
In Amerika is het vandaag Nationale Aardbeiendag. In Nederland hebben we geen feestdag voor de aardbei, al is het hier een van de meest gegeten fruitsoorten. Maar zijn aardbeien wel goed voor ons? -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
PREMIUM
Horeca-voorzitter Robèr Willemsen stopt: ‘Het is balanceren geweest’
Hij werd het gezicht van de horeca in coronatijd: Robèr Willemsen. Na zeven jaar legt de 50-jarige ondernemer het voorzitterschap van Koninklijke Horeca Nederland neer en gaat hij zich richten op zijn eigen horecazaken én zijn familie. ,,Ik ga linksom of rechtsom wel weer iets oppakken.”
-
Dit is wat topkok Cas Spijkers ons heeft nagelaten
Wie denkt dat de Cas Spijkers Academie enkel de naam van de beroemde kok draagt, heeft het mis. Zijn visie op koken speelt alle dagen de hoofdrol op de school voor culinair toptalent. ,,Ik wil de nalaten-schap van Cas doorgeven.’’ -
-
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
PREMIUM
Kam, poten, hart, maag, niertjes, lever: alles van de kip is eetbaar
Een kip levert meer dan een steriele, blote kipfilet. Sterker, alle onderdelen zijn eetbaar, zegt chef-kok Nel Schellekens: ‘De kam is goddelijk in de salade. Van de klauwen werd vroeger kroepoek gemaakt.’