PREMIUM
Najaarswijn uit de supermarkt: dit zijn de honderd beste onder de 10 euro
Koken & etenBij het najaar horen robuuste wijnen. Wijnen die zijn opgewassen tegen stoofpotten, sudderlappen en ovenschotels. Wijnschrijver en -kenner Harold Hamersma selecteerde er honderd die minder dan een tientje kosten. Je vindt ze hieronder.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Duitsers moeten steeds minder hebben van hun oer-eigen worst
-
1
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Rabarber compote
Rabarber is zurig en aards van smaak. Met de toevoeging van sinaasappel en kardemom wordt de smaak zoeter en frisser. Compote is een heerlijke toevoeging om door de yoghurt te roeren of om in gebak of op brood te gebruiken. -
Wat Eten We Vandaag: Churros met chocoladesaus
Churros: de Spaanse lekkernij met kaneelachtige geur. De zoetige snacks zijn enigszins vergelijkbaar met donuts. We bestrooien de churros met kaneelsuiker en traditioneel serveer je ze met chocoladesaus.
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
-
-
-
Wijninkopers over hun vak: ‘Soms proef ik iets van champignonsoep in de wijn’
Hun huizen brengen soms al generaties lang de wijn in ons land. Drie importeurs over hun vak: ‘Vroeger was de wijnwereld vrij conservatief, maar we zijn veel avontuurlijker geworden.’ -
Kies jij altijd het juiste glas bij je wijn? Dat is nergens voor nodig, zeggen experts
Welke factoren zijn belangrijk om wijn tot zijn recht te laten komen? De zin en onzin van verschillende glazen voor verschillende wijnen.