Nacho's met gehakt
De Mexicaanse keuken is één van onze favoriete keukens. Burrito’s, taco’s, fajita’s: het gaat er allemaal als koek bij ons in. Net zoals deze nacho's met gehakt, waar je ook zeker indruk mee maakt op Vaderdag.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 200 gr rundergehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1/4 tl chilipoeder
- Halve tl komijnpoeder
- 3 à 4 tomaten
- Handje geraspte kaas
- Halve zak tortillachips
- 1 à 2 paprika’s
- Snufje zout en peper
Bereidingswijze (20 minuten en vervolgens nog 15 minuten in de oven):
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de ui, bosui en knoflook in kleine stukjes.
- Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg na ongeveer 2 minuten het gehakt en de kruiden toe en bak het gehakt rul.
- Snijd ondertussen de tomaten en paprika(‘s) in stukjes.
- Als het gehakt gaar is, voeg je de stukjes paprika en tomaten toe en bak je dit ongeveer 5 minuten mee.
- Zet daarna het vuur uit.
- Vul de bodem van een ovenschaal met een laagje tortillachips.
- Schep hier ongeveer 1/3 van het gehaktmengsel overheen.
- Strooi een beetje bosui en geraspte kaas over het gehakt.
- Daarna weer een laagje tortillachips, laagje gehakt, beetje bosui en geraspte kaas.
- Ga zo door totdat de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje geraspte kaas.
- Zet de nacho's met gehakt ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Tip: om het feestje compleet te maken, serveer de nacho's met guacamole.
Klik hier voor meer recepten van Lekker en Simpel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Foodtrucks steeds populairder, aantal in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld, meldt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2017 waren in Nederland bijna 1200 foodtrucks geregistreerd, nu zijn dat er bijna 2500, zo blijkt uit cijfers van het KVK Handelsregister. Het gaat om een toename van 110 procent. -
Koken & eten
Wat eten we met Moederdag? Dit zijn de vijf lekkerste high-teahapjes
Zondag is het Moederdag. Naar een leuk restaurant voor een high tea kan nog niet, maar haar thuis in de watten leggen wel. Met deze heerlijke hartige en zoete gerechten is succes gegarandeerd, alleen al omdat je het zelf voor haar klaarmaakt. -
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources -
Getest: Dit is de beste inbouwvaatwasser
Wat is de beste inbouwvaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan.
-
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure komkommer en harissamayo
Zin in een burger, maar liever een avondje zonder vlees? Kies dan voor deze visburger van kabeljauw met zoetzure komkommer en harissamayo. De burger is makkelijk te maken en is een verantwoord alternatief. Wist je bijvoorbeeld dat kabeljauw barst van de vitamines en mineralen? Waaronder vitamine B, jodium en zink. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten
Dit is een heerlijke soep met geroosterde groenten, die ook nog eens gemakkelijk is om te maken, want de oven doet het meeste werk voor je. De soep krijgt een lekkere romige smaak door de geroosterde cashewnootjes. Kortom: een verrassend gerecht om te serveren. -
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’