Mexicaanse ovenrolletjes
Dit gerecht kun je vegetarisch eten, aangezien de bonen zorgen voor een goede vulling, maar voel je vrij om er gebakken kippendijen of gehakt aan toe te voegen. Gelukkig zijn deze fajita’s in allebei de gevallen geweldig en gaan die er altijd goed in.
Ingrediënten (4 personen):
- 1 el olijfolie
- 2 rode ui, gesnipperd
- 800 g Mexicaanse bonenmix
- 400 g kippendijen of gehakt, gegaard (optioneel)
- ¼ tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl chilipoeder
- 1 el Tabasco Chipotle
- 2 el fijngehakte koriander
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 12 medium bloemtortilla’s
- 2 el boter (om ovenschaal in te vetten)
- 50 g geraspte cheddar kaas
- 1 avocado
- 1 krop ijsbergsla
- 100 g tomatensalsa
Benodigdheden:
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- In een pan de Mexicaanse bonenmix verwarmen en hier de komijn, paprikapoeder, chilipoeder, tabasco en koriander aan toevoegen.
- Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Vul de fajita’s met de gekruide bonenmix en rol op tot rolletjes die je in een ingevette ovenschaal plaatst.
- Bestrooi met cheddar kaas en plaats circa 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven tot de tortilla’s warm en knapperig zijn en de kaas gesmolten en bruin is.
- Snijd ondertussen de avocado in kleine blokjes, en de ijsbergsla fijn.
- Haal de rolletjes uit de oven en serveer met ijsbergsla, salsa en avocado.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch. -
PREMIUM
Insecten op het menu: ‘Ik gooi weleens krekelballetjes in de oven als borrelhap. Net een bitterbal’
Ze worden het voedsel van de toekomst genoemd, maar we lopen nog niet echt warm voor een gebakken eitje met meelwormen of salade met gefrituurde sprinkhaan. Toch kunnen we er maar beter aan wennen. -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa.
-
Wat Eten We Vandaag: Romige kip Marsala
Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ is een Italiaans kipgerecht met romige saus. De saus wordt gemaakt met volle slagroom, champignons en Marsala wijn. Die laatste wordt geproduceerd op Sicilië. -
-
-
PREMIUM
Een bokkenpootje met witte chocolade? Dordrecht heeft er een nieuwe lekkernij bij: de Schapenpoot
Kun je ook bokkenpoten met witte chocolade maken? Zo vroeg zijn vriend Alex. Ja, zei bakker Jaap Korteweg en hij creëerde een nieuwe Dordtse lekkernij: de Schapenpoot.Dordrecht -
PREMIUMKoken & Eten
Luca (20) maakt van zijn liefde voor Italië een cannoli-imperium: ‘Een eigen onderneming was een wens van me’
In een loods in Heinenoord ‘fabriceert’ de 20-jarige Luca Vasseur wekelijks een kleine 20.000 cannoli. Wat dat betreft is de naam van zijn onderneming goed gekozen: I Love Cannoli. ,,De aanloop naar Valentijnsdag was een gekkenhuis. Er is zeker een pallet aan handgemaakte, typisch Siciliaanse desserts de deur uitgegaan.”Hoeksche Waard