Met deze traktaties maak je écht indruk
Het maken van traktaties kan een uitdaging zijn. Dat werd onlangs ook pijnlijk duidelijk in de tv-serie De Luizenmoeder. Veel ouders sloven zich uit, maar waar haal je de tijd vandaan? Deze traktaties zijn snel klaar, springen eruit én zijn ook nog lekker. Trek je schort alvast aan en bakken maar!
Marshmallowkoekjes met chocolade en hagelpret
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 20 mariabiscuits
- 10 marshmallows
- 250 g pure chocolade
- 6 el gemalen kokos
- 65 g cupcakeversiering
Benodigdheden:
- Bakpapier
Bereiding:
- Leg de koekjes op een bord dat in de magnetron kan en dat heel heet kan worden. Leg op elk koekje 1 marshmallow. Zet het bord in de magnetron. Zet 'm 10 seconden op de allerhoogste stand. Blijf erbij staan en haal ze eruit als de marshmallows 2 keer zo groot zijn geworden.
- Leg de rest van de koekjes voorzichtig op de gesmolten marshmallows. Kijk uit voor je vingers! Laat een half uur afkoelen.
- Hak met een mes de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een laagje heel heet water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Zet de pan met de kom op het vuur en laat de chocolade smelten.
- Roer af en toe met een pollepel zodat de chocolade mooi glad wordt. Leg een groot stuk bakpapier klaar. Doop de marshmallowkoekjes voorzichtig helemaal in de chocolade en leg ze op het bakpapier.
- Bestrooi 5 koekjes met de kokos en de andere 5 met de versiering. Laat ze in 30 minuten hard worden.
Bron: Allerhande
Chocololly's
Ingrediënten voor 16 stuks:
- 200 g pure chocolade 72%
- 50 g witte chocolade
- 1 el sesamzaad
- 1 el ongezouten pecannoten
- 1 el ongezouten pistachenoten
- 1 el gedroogde cranberry's
- 1 el blanke rozijnen
Benodigdheden:
- Bakpapier
- 16 satéprikkers
Bereiding:
- Hak de pure en witte chocolade grof. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Vouw een cornetje van bakpapier.
- Smelt in aparte pannen de pure en witte chocolade au bain-marie. Leg een stuk bakpapier op een snijplank en schep de pure chocolade er in cirkels met een doorsnede van 6 cm op. Leg in elke cirkel 1 satéprikker. Schep er eventueel nog wat pure chocolade op, zodat de prikker met chocolade bedekt is.
- Vul het cornetje met de witte chocolade en versier de lolly's. Decoreer met het sesamzaad, de noten, cranberry's en rozijnen. Laat in de koelkast in 30 minuten hard worden.
Bron: Allerhande
Zoete poppetjes
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 1 pakje roomboterbladerdeeg
- 1 ei (losgeklopt)
- 2 el suiker
- 1 el gemalen kaneel
- 2 el gemalen kokos
- 2 el poedersuiker
- 20 krenten
Benodigdheden:
- Bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd met behulp van een sjabloon 10 poppetjes uit het bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk dun met ei en bestrooi met suiker.
- Bestrooi 5 poppetjes met kaneel en 5 poppetjes met kokos. Bak de koekjes ca. 20 minuten in het midden van de oven. Neem ze uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen.
- Roer de poedersuiker met 1 1/2 tl heet water tot een glad glazuur. Plak hiermee de krenten als oogjes op de poppetjes.
Bron: Allerhande
Frozen bananas
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 4 bananen
- 4 verse aardbeien
- 1 el gepelde pistachenoten
- 300 g chocolade extra puur 72%
- 1 el kokossnippers
Benodigdheden:
- 12 tapasprikkers
Bereiding:
- Pel de bananen, snijd elke banaan in drie stukken. Steek de satéprikkers erin. Leg de bananen minimaal 3 uur afgedekt in de vriezer.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Hak de pistache fijn. Neem de bananen uit de vriezer. Dip een voor een in de gesmolten chocolade en besprenkel direct met wat aardbeien, pistache of kokos.
Bewaartip: bewaar de frozen bananas in de diepvries.
Bron: Allerhande
Spikkel cakepops
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 1 pak cakemix
- 3 el abrikozenjam
- 300 g melkchocolade (in stukjes)
- Smarties mini
- Zilveren parels
- Mini marshmellows
Benodigdheden:
- Keukenmachine
- 16 satéprikkers (puntje en 5 cm eraf gesneden)
Bereiding:
- Verkruimel de cakejes zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg de abrikozenjam toe en maal tot een egale massa. Vorm er 16 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Doe de chocolade in een hitte bestendige kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie).
- Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze vervolgens in een koud cakebolletje. Doop vervolgens de bolletjes in de chocolade. Bestrooi direct met de smarties, zilveren parels en mini marshmellows. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.
Tip: Baby geboren? Bestrooi de cakepops met roze of blauwe muisjes.
Bron: Allerhande
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
-
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met schelvis
Flammkuchen is het Duitse antwoord op de Italiaanse pizza. Het grote verschil is dat je pizzadeeg maakt met gist en flammkuchendeeg zónder gist. Ideaal, want dit betekent dat flammkuchendeeg niet urenlang hoeft te rijzen. Rol je zelfgemaakte deeg flinterdun uit, zodat het lekker krokant wordt wanneer je het bakt in de oven. -
Wat Eten We Vandaag: Heekfilet met knoflook-citroendressing en little gem
Heb je wel eens gehoord van heekfilet? Het is een zachte, smaakvolle witvis die je voor veel recepten kunt gebruiken. Serveer met pastinaakpuree, een zelfgemaakte knoflook-citroendressing en knapperige little gem. -
Wat Eten We Vandaag: Havermout bonbons
Deze havermout bonbons maak je met dadels en natuurlijk havermout. Maak ze af met verschillende soorten chocolade, pistachenootjes, fruit en kokos en jouw bonbons zijn klaar om van te genieten. Heerlijk voor bij de koffie of als afsluiting van een diner. -
PREMIUM
Terrastest: hoeveel betaal je voor een drankje? ‘Prijzen voelen steeds ongemakkelijker’
Een biertje op het terras is in twee jaar tijd 15 procent duurder geworden, blijkt uit een terrastest van deze site. De hoge prijs brengt de lokale horeca in een spagaat. „We moeten soms een prijs vragen waar ook wij moeilijk achter kunnen staan.’’
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Krokante asperges op zomerse salade
Het aspergeseizoen is van april tot juli, dus geniet er nog even van. In dit recept koken we de asperges, waarna we ze door bloem, ei en panko halen. Vervolgens frituur je ze, waardoor ze lekker krokant worden. Zo heb je ze waarschijnlijk nog niet eerder op. Een aanrader in combinatie met de frisse dressing. -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek.