Meneer en mevrouw Hamersma geven fantastische ovengerecht voor kerst: bloemkool, varken en zalm
Terugdenkend aan de rokende keuken van een kookblinde vriend beseft Harold Hamersma: wat fijn dat mijn Karin wél raad weet met ovengerechten.
Nu we in november voor de eerste keer opa en oma zijn geworden (Nora heet ze; 8 pond; dank u) kregen we acuut last van huizenjeuk. Want al wonen dochter, schoonzoon en kleindochter op slechts twintig minuten fietsen, vanwege de vaste oppasdag zou het toch wel handig zijn als we nog dichter in de buurt zouden komen te zitten. Hoe dan ook, we hadden een alibi om ons ongegeneerd op Funda te verlustigen aan property porn. Wat ons tijdens eerdere zoektochten opviel, waren de vele Boeddhabeelden in de Nederlandse huizen. In de tuin, naast de deur, op de vensterbank, in de slaapkamer. In alle soorten en maten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: No-bake cheesecake ontbijttaartjes met passievrucht
Deze ontbijttaartjes hebben een zachte dadelbodem en zijn gevuld met roomkaas en kwark. Door de vulling te combineren met kokosyoghurt zijn de taartjes zeer geschikt als voedzaam ontbijt. Ideaal om een dag van te voren klaar te maken, zodat er ’s ochtends een heerlijke verrassing op je te wachten staat. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen. -
PREMIUM
Meneer en mevrouw Hamersma over pastei & meer
De herfst is in volle gang, dus ruim baan voor wat mevrouw Hamersma de bereiding van pasteien, terrines, quiches en patés ook wel noemt: vleesbanketbakkerij. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue.
-
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
PREMIUMKoken & eten
Tips om lekkerste soep te maken zodat gasten zeggen: ‘Wat ruikt het hier lekker’
Groentesoep, tomatensoep met lettervermicelli, exotische goulash. Nog voor het begrip bestond, had de vader van Harold Hamersma al een ‘signature dish’: soep. Voor lekker eten en drinken moet je bij hem en Mevrouw Hamersma zijn, oftewel kookboekkenner Karin Hamersma. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente.