Mama Carmens (Spaanse) versie van de Rotterdamse kapsalon is vele malen lekkerder
De Pollepel thuisNieuw in Blijdorp: afhaalrestaurant De Spaanse Moeder van de familie Fontes de Albornoz. Moeder Carmen bereidt er zalige stoofpotjes volgens Catalaans familierecept. En ze bedacht een Spaanse versie van de Rotterdamse kapsalon, maar dan veel lekkerder.
Delen per e-mail
Pal naast La Pizza op het Bentickplein zitten sinds kort wijnbar Walsjerôt en De Spaanse Moeder. De twee pandjes op het Bentinckplein hebben een roemruchte geschiedenis, weet ik als inwoner van Blijdorp. Het waren allebei ooit pizzeria’s, maar zonder klanten. Dat zaakje stinkt, wisten wij als buurtbewoners.
In 2003 werd de buurt ’s nachts opgeschrikt door een enorme explosie, veroorzaakt door een kneedbom
En we kregen gelijk. In 2003 werd de buurt ’s nachts opgeschrikt door een enorme explosie, veroorzaakt door een kneedbom op de achterdeur van een van de pandjes, zo bleek later. Maar daar bleef het niet bij, want een paar maanden later werd de eigenaar vlak voor zijn zaak in koelen bloede doodgeschoten.
Leven in de brouwerij
Het was de eerste en laatste dodelijke schietpartij in het verder zo vredige en belegen Blijdorp. De luiken van de pizzeria’s (een dekmantel?) bleven nog jarenlang gesloten. Tot eind vorig jaar de familie Fontes de Albornoz weer leven in de brouwerij bracht met De Spaanse Moeder.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Weer pizza of wil je nu eens iets anders eten? Pieter bedacht slimme app: bezorgroulette
Bestel je altijd hetzelfde? Pieter Boerboom (27) kent het probleem en bouwde een app waarmee je eens iets anders kunt vinden dan dezelfde pizza of pokébowl: de Thuisbezorgd Roulette. -
Koken & eten
De ideale pastavorm is nu pas uitgevonden... door een Amerikaan
De Amerikaan Dan Pashman heeft een pastasoort ontwikkeld die de perfecte vorm zou hebben. Cascatelli is de naam. Dat is het Italiaanse woord voor waterval. De eerste 700 dozen waren binnen twee uur uitverkocht. -
PREMIUMKoken & Eten
Groente en fruit: welke kun je beter wel afspoelen en bij welke is dat onnodig?
Met het mooie weer neemt de zin in fruit en frisse salades toe. Net als de discussies over of je fruit en groente moet wassen voor je ze rauw opeet. En hoe zit het met dat zakje voorgesneden sla: wassen of direct op je bord? Professor Frank Devlieghere en professor Bruno De Meulenaer geven hun kijk op de kwestie. -
Wat Eten We Vandaag: Meloensalade met peer en rauwe ham
Dat meloen met ham een gouden combinatie is, wisten we al. Deze salade bewijst dat peer hier ook perfect bij past! De gekleurde bolletjes van meloen en peer maken het gerecht extra feestelijk voor een vrolijke paasbrunch. -
PREMIUMde Pollepel thuis
Bouillabaisse en fruit de mer van Café Marseille: niet te ingewikkeld, wel een tikkeltje ruig
Het nieuwe Café Marseille kan door de lockdown nog geen gasten ontvangen, maar heeft alvast wel een afhaalloket. Met hun ‘tasje Marseille’ haal je de lekkerste Zuid-Franse gerechten in huis. Die zijn een tikkeltje ruig soms, net als de Franse havenstad zelf.
-
Wat Eten We Vandaag: Aubergineschnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes
Aubergines hebben een heerlijke vlezige textuur en zijn daarom ideaal als vleesvervanger. In dit gerecht maken we krokante schnitzels van deze donker paars gekleurde groente. Heerlijk in combinatie met gepofte tomaatjes en een puree van pastinaak en knoflook. -
PREMIUMDe Pollepel Thuis
Direct naar de ‘bajes’ voor coole cocktails en de beste kipsaté van de houtskoolgrill
De Saté-man en de Dr. runnen sinds 2019 samen Calaboose, een hip eettentje annex cocktailbar in Kralingen. Met Indonesische afhaalgerechten en cocktails uit limonadeflesjes worstelen ze zich door de lockdown. Maar hun kipsaté van de houtskoolgrill is en blijft de lekkerste van Rotterdam. -
PREMIUMde Pollepel thuis
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
Alles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers.