Macarontaart met chocoladeganache en rood fruit
Deze taart is bijna te mooi om op te eten. Maak hem dit weekend voor vrienden en familie en je weet zeker dat je punten scoort.
Ingrediënten:
Voor de ganache:
- 350 g puree van rood fruit
- 25 g invertsuiker
- 400 g melkchocolade
Voor de taartbodem:
- 40 g eidooier
- 120 g bloem
- 4 g bakpoeder
- 1 g zout
- 80 g kristalsuiker
- 80 g boter
Voor de amandelbasis macarons:
- 300 g amandelschaafsel
- 300 g poedersuiker
- 4 g gele kleurstof
- 110 g eiwit
Eiwitbasis macarons:
- 300 g kristalsuiker
- 75 ml water
- 110 g eiwit
Voor de afwerking:
- Gemengd rood fruit
Benodigdheden:
- Elektrische mixer en/of standmixer met garde
- Taartring diameter 16 cm
- Keukenmachine
- Keukenthermometer
- Spuitzak
- Bakpapier
Bereiding:
Ganache:
- Doe de fruitpuree in de pan, roer de invertsuiker erdoor en breng aan de kook.
- Schenk het hete mengsel over de chocolade en roer tot deze is gesmolten en goed is vermengd. Laat de ganache 18 uur rusten.
Taartbodem:
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Klop de eidooiers luchtig met een garde of mixer. Meng de bloem met het bakpoeder, zout en de suiker. Meng het bloemmengsel door de luchtig geklopte eidooiers. Meng als laatste de zachte boter erdoor. Het beste resultaat geeft de garde in een standmixer.
- Vet de taartring in met olie en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk het deeg in de vorm. Bak het deeg circa 15 minuten, verwijder de vorm. Zet de oven op 180 °C. Bak de bodem nog circa 15 minuten. Laat de bodem afkoelen.
Macarons:
- Draai voor de amandelbasis het amandelschaafsel in de keukenmachine tot een fijn poeder. Voeg de poedersuiker in drie stappen toe. Roer de kleurstof door het eiwit en spatel dit eiwitmengsel vervolgens door het amandelsuikermengsel. Zet apart.
- Verwarm de suiker voor de eiwitbasis met het water in een pan op matig vuur tot 118 °C. Klop het eiwit luchtig met een mixer. Neem de suikersiroop van het vuur, zet de mixer op halve snelheid en schenk de siroop bij het eiwit. Mix nog circa 5 minuten.
- Spatel eerst een derde en vervolgens de resterende eiwitbasis door de amandelbasis en doe het mengsel in een spuitzak. Spuit beslagrondjes van circa 3 centimeter doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 30 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 115 °C. Bak de macarons circa 25 minuten. Open de ovendeur halverwege de baktijd enkele seconden zodat vrijgekomen vocht kan ontsnappen.
- Spuit een laagje ganache op een macaronhelft en druk er een tweede helft op. Vul de taartbodem met op zijn kant gezette macarons en decoreer met rood fruit.
Powered by 24Kitchen.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gestoofde prei met aardappel en kabeljauw
-
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger. -
Wat Eten We Vandaag: Sambalboter
Ben jij een samballiefhebber? Dan is deze boter echt iets voor jou. Het voegt iets meer pit toe aan je broodje, tijdens de borrel of gebruik de boter bijvoorbeeld eens op gekookte sperzieboontjes. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde paprika en mango salade
De paprika en mango worden voor deze salade kort gegrild en de walnoten worden geroosterd. Vul de salade aan met grove stukken mozzarella, blokjes avocado en een balsamico dressing en je hebt een heerlijke lunch vol gezonde vetten. -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
Wat Eten We Vandaag: Gevlochten paasbrood
-
-
-
PREMIUM3
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
PREMIUM
Smaakpapillen van fijnproevers volop gekieteld tijdens Bergse ProefMei: ‘Verder kijken dan ansjovis’
ProefMei draait traditioneel om de drie A's. Asperges, aardbeien en ansjovis. Maar de kans is groot dat die ziltige visjes de Oosterschelde ook dit jaar niet weten te vinden. ,,We moeten ons niet blindstaren op de ansjovis, deze regio heeft zoveel meer te bieden”, zegt chef-kok René Vermeulen.Bergen op Zoom