Linguine al diavolo
Als je weinig tijd hebt, maar wel trek hebt in iets lekkers is deze vlugge pasta de culinaire redder in nood. Een heerlijke knoflookrijke roomsaus met een scheut bourbon, you only live once!
Ingrediënten (4 personen):
- 500 g linguine pasta (liefst vers)
- 4 el olijfolie
- 2 witte uien, fijngehakt
- 3 knoflooktenen, fijngehakt
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 verse rode peper, fijngehakt
- 100 g champignons
- 500 g gamba’s (diepvries, gepeld ontdooid en drooggedept)
- 35 ml bourbon of whiskey
- 2 el tomatenpuree
- 200 ml kookroom
- 2 el fijnhgehakte basilicum
- 2 el fijngehakte platte peterselie
- 4 el fijngeraspte parmezaanse kaas
Benodigdheden:
- Kookpan
- Grote koekenpan of wok
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Breng ruim lichtgezouten water aan de kook en kook hierin de linguine al dente.
- Verhit ondertussen op de grootste vlam van je fornuis een pan op het vuur en laat deze met de olijfolie zeer heet worden.
- Voeg de uien en knoflook toe en bak al roerend op hoog vuur aan.
- Voeg opeenvolgend de courgette, paprika, rode peper en champignons toe en hou het vuur hoog.
- Voeg de gamba’s toe en roer goed door.
- Blus af met de bourbon (als je een gasfornuis hebt is nu je kans te flamberen).
- Roer de tomatenpuree er door en vervolgens de kookroom.
- Schep de gare linguini op bord, lepel de diavolo saus er over en garneer met de verse kruiden en parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Spitskoolstamp met gekarameliseerde ananas
De combinatie spitskool, kerrie en ananas klinkt misschien gek, maar is verrassend lekker. Spitskool kun je op verschillende manieren bereiden. Wij kiezen voor wokken, want dan blijft veel van de smaak behouden. -
PREMIUMEnergie1
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
Wat Eten We Vandaag: Bruine bonensoep
Zelf bruine bonensoep maken? Wij hebben gekozen voor de snelle variant met bonen uit blik. Je kunt ook gedroogde bonen gebruiken, deze moeten wel eerst weken en koken. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
Wat Eten We Vandaag: Gelderse morenstamp
Vroeger werden pastinaken ook wel ‘moren’ genoemd, vandaar de benaming voor dit recept: Gelderse morenstamp. In de Achterhoek en andere delen van Gelderland wordt pastinaakstamppot nog regelmatig zo genoemd.
-
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Romige kip Marsala
Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ is een Italiaans kipgerecht met romige saus. De saus wordt gemaakt met volle slagroom, champignons en Marsala wijn. Die laatste wordt geproduceerd op Sicilië. -
Wat Eten We Vandaag: Oosterse vispakketjes met zilvervliesrijst
Een feestelijk gerecht: deze oosterse vispakketjes uit de oven. We kiezen voor pangasiusfilet, maar vul het pakketje met ieder andere witvis naar keuze, en marineer deze in het mengsel van knoflook, rode peper en gembersiroop.