Lidl komt met twee nieuwe smaken bitterballen: 'We proberen soms gekke dingen'
De nieuwste vondst van Lidl: een bitterbal gevuld met chocolade. Hij ligt sinds deze week in de winkel. Ook David van Holsteijn - die er bij Lidl over gaat - had in het begin zijn twijfels. Maar inmiddels is hij overtuigd.
Bitterballen met vier kazen, zwarte truffel of erwtensoepsmaak: de oer-Hollandse snack moest al wat culinaire experimenten doorstaan. Maar nu komt Lidl met het absolute toppunt: de bitterbal gevuld met chocolade en karamel-zeezout of met witte chocolade en aardbeiensmaak. David van Holsteijn, hoofd inkoop actiemanagement bij Lidl, legt uit waarom dat volgens hem helemaal niet raar is.
Een bitterbal gevuld met chocolade. Wie verzint dat?
,,De afgelopen jaren hebben we al veel varianten op de bitterbal gehad: met biet en rode kaas of hazelnoot en bospaddestoelen. We weten dat de bitterbal een product is dat het goed doet bij onze klanten. Daar ga je tijdens brainstormsessies over nadenken. We vonden het tijd om een nieuwe variant te verzinnen. We proberen soms gekke dingen.”
Maar deze combinatie?
,,Chocolade is een groot thema voor ons, zeker zo tegen het einde van het jaar. En de bitterbal loopt goed, dus we vroegen ons af of we beide ingrediënten konden samenvoegen. En dat dan combineren met karamel-zeezout, een smaak die het sowieso al goed doet. Eén plus één is twee. Zo hebben we een mooie bitterbal gemaakt. Hij is crunchy, iets voor de zoetekauw.”
Eerlijk, wat dacht u bij uw eerste hap?
,,Ik zal je mijn eerlijke antwoord geven. Ik dacht: dit is een gedurfde smaak. Maar ik houd van zoet, en vooral van chocolade. Uiteindelijk vind ik het toch een goede combinatie. Ook al willen we gekke dingen doen, het moet wel goed smaken.”
En de klant?
,,Dat is het mooie van supermarkten: aan de verkoopcijfers kun je zien of de klant het waardeert of niet. Hij ligt pas net in de winkel, maar nog zonder verkoopcijfers te noemen kan ik al zeggen dat de klant ‘m goed ontvangt.”
Kunt u zich ook voorstellen dat veel mensen het een vies idee vinden?
,,Ik denk dat veel mensen zich er niet echt een goede voorstelling bij kunnen maken. Een bitterbal hoort hartig te zijn, zullen veel mensen denken. Wij kunnen veel proeven en testen, dan word je soms positief verrast. En nu denk ik: een bitterbal kan ook zoet zijn.”
Is dit ook niet gewoon een manier om de aandacht te trekken?
,,Je wilt de klant verrassen, dat mensen de folder openslaan, eens goed kijken en denken: dit is gaaf. Je kunt mensen bovendien niet elk jaar hetzelfde product aanbieden.”
En welke vindt u zelf het lekkerst? De karamel-zeezout of witte chocolade met aardbei?
,,Mijn voorkeur gaat naar de eerste. Ik moet zeggen dat ik zo ongeveer alles waar karamel-zeezout in zit lekker vind. Misschien komt het ook wel door mij, dat we daar bij Lidl zoveel van hebben. Gelukkig vindt de klant het ook lekker en leuk.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
Wat Eten We Vandaag: Zalm ‘en papillote’ met soepgroente
Bij een bereiding ‘en papillote’ gaar je ingrediënten in een klein pakketje van bakpapier, aluminiumfolie of bananenblad. Doordat het pakketje gesloten is, worden zoveel mogelijk smaken, vitaminen en mineralen behouden. -
Koken & Eten
Januari is normaal een rustige maand in de horeca, maar in veel zaken is het juist extra feest
Januari is traditioneel een rustige maand in de horeca. Foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer houdt in de gaten wat er gebeurt in de cafés, hotels en restaurants - voor mensen die zich aan goede voornemens willen houden of juist heerlijk willen genieten. -
Met video
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs. -
Wat Eten We Vandaag: Gevuld stokbrood caprese
Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan nét even anders: gevuld stokbrood caprese. Tijdens een avond borrelen mag een gevuld stokbrood met tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes niet ontbreken. Plaats het geheel even in de oven om de mozzarella te laten smelten en buon appetito.
-
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Banaan karamel-zeezout taartjes
Deze banaan karamel-zeezouttaartjes zijn het perfecte dessert voor jouw kerstdiner. Je kan ze namelijk al voorbereiden. Je hoeft alleen de botercrème nog toe te voegen en de taartjes te decoreren. Zo heb je meer tijd voor je familie en vrienden. -
Koken & Eten
Zelf koekjes bakken is zo moeilijk niet: begin eens met deze zandkoekjes of spritsen
Kijk jij ook graag Heel Holland bakt, net als 2,8 miljoen andere Nederlanders, maar kun je nog geen cake bakken? Probeer dan eens iets simpels. Zin om een keer zelf koekjes te bakken? Twee experts geven tips over hoe je koekjesdeeg moet maken en zelf de lekkerste koekjes bakt.