Krabkoekjes met mango-sriracha mayo
Deze heerlijke krabkoekjes zijn een Florida klassieker. De truc is een juiste voorbereiding, zorg dat alles klaar staat, dan is afmaken een fluitje van een cent.
Ingrediënten (8 krabkoekjes):
Krabkoekjes:
- 1 ei
- 3 el mayonaise
- 1 tl dijonmosterd
- 1½ tl worcestersaus
- ½ tl tabasco
- ¼ tl knoflookgranulaat
- ½ tl gerookte-paprikapoeder
- ½ rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 3 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
- 1 el fijngehakte bladpeterselie
- 4 sneetjes witbrood, korst verwijderd, licht gedroogd en fijngehakt
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 500 g jumbo lump-krabvlees (indien uit blik: uitgelekt)
Mango-sriracha mayo:
- 50 g mayonaise
- 3 el sriracha
- 1 rijpe mango, geschild en pit verwijderd
- Sap van ½ citroen
Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
Benodigdheden:
- Mengkom
- Keukenmachine of staafmixer
- Grill- of koekenpan
Bereidingswijze (voorbereiding 30 minuten, bereiding 10 minuten):
- Meng in een kom het ei, de mayonaise, mosterd, worcestersaus en tabasco en roer ze goed door elkaar.
- Doe de overige ingrediënten behalve het krabvlees erbij en meng goed. Voeg als laatste het krabvlees toe en roer het er met de hand zorgvuldig door.
- Verdeel het mengsel in acht gelijke balletjes.
- Vorm de balletjes tussen je handen in een hockeypuckvorm door stevig te drukken.
- Laat de cakes kort rusten in de koelkast.
- Maak ondertussen de mango-sriracha mayo door alle ingrediënten samen te voegen en te pureren met een staafmixer of keukenmachine.
- Controleer op smaak en voeg eventueel zout of versgemalen zwarte peper toe.
- Leg de krabkoekjes op de grill, bakplaat of plancha en zet de deksel terug op de barbecue.
- Laat de krabkoekjes in 6 à 8 minuten bruin worden en draai ze pas om als ze stevig aanvoelen en los beginnen te komen van het grillrooster.
- Gaar de andere zijde circa 4 minuten, tot ook deze mooi bruin en krokant is.
Serveer de crab cakes met de verse mango-sriracha mayo om te dippen.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUM
Zo herken je ‘foute’ eitjes uit de Oekraïense legbatterij: ‘Kijk op het etiket’
Kijk goed op het etiket van koekjes en mayonaise om te voorkomen dat je ongemerkt ‘foute’ eieren eet. Daarvoor waarschuwen Milieu Centraal en de Dierenbescherming, nu duidelijk is geworden dat op grote schaal eieren uit Oekraïense legbatterijen in de Europese Unie belanden.
-
Quiz
Nationale Pannenkoekdag: wat weet jij van de lekkernij?
Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag. Ben jij een echte liefhebber? Test je kennis in de quiz hieronder. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolstamp met schelvis en Hollandse garnalen
Voor wie zowel van stamppot als van vis houdt, is deze stoemp met schelvis en Hollandse garnalen een ideaal gerecht. -
Wat Eten We Vandaag: Honingcake met noten
Heerlijk: voor deze cake zijn slechts vijf ingrediënten nodig, en grote kans dat je die al in huis hebt.