Koolhydraatarm koken is lekker en gezond, vindt Mary: 'Ik wil wat kilootjes kwijt’
Koken & etenBloemkoolkruimels in plaats van witte rijst en courgetteslierten als alternatief voor spaghetti. Wie koolhydraatarm eet, zit al gauw aan een bord bomvol groenten. De methode is heel populair. Thuiskok Mary Hofman kan het iedereen aanraden.
Bij het populaire koolhydraatarme dieet vermijd je voedingsmiddelen waar suiker en zetmeel in zitten. Wat je wel eet, zijn veel groentes, noten en peulvruchten. Koolhydraten leveren een bak aan energie, zeker als het gaat om snelle suikers. Eet je daar flink van, dan storten veel mensen na een tijdje in. De bekende suikerdip. Die pieken zijn niet bevorderlijk voor je gezondheid.
Veel mensen verliezen gewicht bij het volgen van een koolhydraatarm dieet. Ook sommige diabeten varen er wel bij. Mary Hofman uit Middelburg probeert vooral bij het avondeten koolhydraten te beperken. ,,Ik wil wat kilootjes kwijt’’, zegt ze. ,,En omdat in mijn familie hartkwalen voorkomen, lijkt het mij beter zo gezond mogelijk te eten.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
PREMIUMVideo
Tv-kok Rudolph smult van Goudse koeken en verhalen
‘Dit is echt leuk!’ Tv-meesterkok Rudolph van Veen bladert enthousiast door een receptenboekje uit 1931 van de Goudse bakker Van den Berg. ‘Haha, de koekkruimels uit die tijd zitten er nog in vastgeplakt.’ -
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje. -
Koken & Eten
Is kaas echt ongezonder in gesmolten staat of is dat een fabel?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: is kaas ongezonder in gesmolten versie? Laura Obdeijn zoekt het uit.
-
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier. -
Starbucks boekt hogere omzet door duurdere kopjes koffie
Starbucks heeft het afgelopen kwartaal een hogere omzet geboekt door de prijzen te verhogen. Die hogere uitgaven aan kopjes koffie en gebak compenseerden problemen die de Amerikaanse koffieketen ondervond in China, waar coronalockdowns de verkoop dwarszaten. -
PREMIUMKoken & eten
Negen producten waar ‘stiekeme suikers’ inzitten
Wie komende week mee wil doen aan de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds om een week suikervrij te eten staat voor een flinke uitdaging. Suiker zit namelijk vaak in producten waar je het niet verwacht, zoals in deze negen.