Koken met Blik: alles voor deze Aziatische curry met gamba's vind je in je voorraadkast
In Koken met Blik laat tv-chef Danny Jansen in tien afleveringen zien hoe je lekker kunt koken met dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de tweede aflevering maakt hij een Aziatische curry met gamba’s.
Voordat je naar de winkel gaat, is het volgens Jansen slim om eerst even te kijken wat je eigenlijk zelf nog in huis hebt. ,,Dingen die blijven liggen uit een kerstpakket en zo’’, zegt hij. De chef-kok laat zien dat je vaak genoeg in je kast hebt liggen om iets lekkers te maken.
In deze aflevering van Koken met Blik gebruikt Jansen voor zijn recept dingen uit zijn voorraadkast en vriezer. ,,Ze zijn allemaal nog lang houdbaar’’, merkt hij. Volgens hem kun je met vrijwel alles wat je in huis hebt opgeslagen snelle en makkelijke recepten maken, die ook nog eens lekker zijn. ,,En je hebt weer een beetje ruimte in je voorraadkast en vriezer gemaakt.’’
Voor de Aziatische curry met gamba’s heeft Jansen slechts een blikje kokosmelk nodig en wat groentes. ,,Die groentes heb ik nog in de vriezer liggen.’’ Daar vond hij ook een zakje gamba’s. Bij het recept serveert Jansen naanbrood, een belangrijk bijgerecht bij Aziatische maaltijden.
Om het gerecht af te maken, doet de chef er wat santen bij. ,,Santen is het vet uit de kokosnoot’’, vertelt hij. Volgens Jansen geeft dit een roomachtige smaak. ,,Als je dit niet hebt, kun je een klontje roomboter erbij doen op het einde.’’ De chef-kok zet het recept binnen no-time op tafel. ,,Erg lekker. Lekker spicy.’’
Aziatische curry met gamba’s
INGREDIËNTEN
400 g diepvriesgroenten (broccoli, erwtjes, bloemkool, wortel)
1 pakje currypasta (naar keuze)
2 blikken kokosmelk
1 pakje santen
400 g diepvriesgamba’s
1 zak naanbrood
KEUKENSPULLEN
Wok
BEREIDING
1 Fruit (in een wok) de currykruiden (pasta) in wat olie, voeg dan de groenten toe.
2 Blus af met de kokosmelk, kook door tot de groenten beetgaar zijn.
3 Bak de gamba’s in een koekenpan krokant in een beetje olie.
4 Verhit de oven op 180 graden Celsius en bak de naanbroden in circa 6 minuten af.
5 Voeg op het laatst de santen toe. Als deze gesmolten is, voeg dan de gamba’s toe en serveer met het naanbrood.
Nog een makkelijk recept met eten uit je voorraad? Kijk hier hoe je een ovenschotel met nacho's maakt:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Koken & Eten
Schoner werken in de keuken: ‘Stop met het gebruik van microvezeldoekjes’
Tijdens het koken is het belangrijk dat je rauw eten van ander eten gescheiden houdt. Het vocht van rauw vlees of rauwe vis kan namelijk zorgen voor voedselvergiftiging. Drie experts geven tips om kruisbesmetting te voorkomen. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Video
NIEUWE SERIE - Koken met Blik: ‘Koken uit de voorraadkast maakt je creatief’
Als we toch moeten thuisblijven en niet mogen hamsteren, dan moeten we de voorraadkast en de vriezer maar plunderen. Danny Jansen laat in tien afleveringen van Koken met Blik zien hoe je lekker kookt met van alles dat je al in huis hebt. In deze eerste aflevering maakt hij een ovenschotel met nacho’s. -
Blokker experimenteert met brood en chips dankzij samenwerking met Chinese robotsupermarkt
Bij Blokker kunnen klanten vanaf morgen ook brood, chips en andere voedingsmiddelen afhalen. Dat is mogelijk door een samenwerking met de Chinese robotwinkel Ochama, een kruising tussen een afhaalsupermarkt en een warenhuis.
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Koken&Eten
Van tomatensaus tot kruidenboter: vijf bekende recepten maar dan met minder zout
Eet je te veel zout? Je bent niet de enige: 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen. De Nierstichting lanceert vandaag een campagne om daar aandacht voor te vragen en deelt zoutbewuste recepten. -
Video
Hoe koop je veilig bij de supermarkt of een afhaalrestaurant? Een viroloog geeft tips
Hoe doe je veilig boodschappen bij de supermarkt tijdens de coronacrisis? En hoe veilig zijn de alternatieven, zoals afhaalmaaltijden en leveringen aan huis? De Vlaamse viroloog Marc van Ranst ging met VTM Nieuws naar de supermarkt en geeft tips.