Kok Martijn laat voedsel rotten om het daarna op te kunnen eten (en dat is verrot lekker!)

VIDEOFermenteren, het gecontroleerd laten rotten van voedsel om het houdbaar te maken, is helemaal hot. Timon van Geresteijn van restaurant De Dyck ging een jaar lang aan de slag met groente, granen en fruit. Het levert een explosie van smaken op. Verrot lekker!

  1. Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’
    PREMIUM

    Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’

    Of de kaas nou stinkt, rot, het zuur van maden bevatten, keihard of juist zacht is, de komende tien jaar verrast de Rotterdamse wijnbar Walsjérôt haar gasten elke week met een nieuwe kaas uit alle uithoeken van de wereld. Dat is de belofte van eigenaar Jelle Stelpstra die zijn vorige week voltooide kaascursus met zijn klanten wil delen. ,,Kazen zijn vaak oude producten met een verhaal.’’