Knapperig, sappig en goed houdbaar: Hier bedenken ze jouw nieuwe droomappel
In de Proeftuin Randwijk loop je in de toekomst rond. Het is een levend laboratorium waar gloednieuwe appelrassen worden geboren.
In enkele van de vele rijen fruitbomen in de Proeftuin Randwijk staan appels te rijpen van een ras dat we over enkele jaren in de winkel kunnen vinden. Zoals een appel, die nu nog WUR37 heet, maar die volgende maand bij de introductie een echte naam krijgt.
Het achttien hectare grote terrein langs de Linge bij Randwijk is naast een boomgaard, waarvan de opbrengst gewoon de markt op gaat, een levend laboratorium. Wageningen University en Research (WUR) doet er onderzoek naar verbeteringen in de fruitteelt.
Appels en peren nemen de meeste plek in, maar ook naar pruimen, kersen en zacht fruit zoals bramen en frambozen wordt in de proeftuin onderzoek gedaan.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Oreo cheesecake bars
-
Wat Eten We Vandaag: Heekfilet met knoflook-citroendressing en little gem
Heb je wel eens gehoord van heekfilet? Het is een zachte, smaakvolle witvis die je voor veel recepten kunt gebruiken. Serveer met pastinaakpuree, een zelfgemaakte knoflook-citroendressing en knapperige little gem. -
PREMIUM3
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Wat Eten We Vandaag: Pulled pork uit de slowcooker
Met dit broodje pulled pork maak je vleesliefhebbers gelukkig. We maken gebruik van een slowcooker, zodat het vlees op een lage temperatuur gaart, en boterzacht van structuur blijft. Serveer de pulled pork op hamburgerbroodjes met rauwkostsalade en zelfgemaakte barbecuesaus voor de finishing touch.
-
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
-
-
-
Verwachting: meer appels en juist minder peren
De Nederlandse appeloogst is dit jaar naar verwachting wat groter dan vorig jaar, terwijl er minder peren zullen worden geplukt. Dat zeggen branchepartijen op basis van de nieuwe oogstraming. -
Wat Eten We Vandaag: Mexicaans garnalenpannetje
De Mexicaanse keuken, wie is er niet dol op? Vandaag gaan we voor een Mexicaans visgerecht. Een garnalenpannetje met veel groenten, geserveerd met tortillawraps.