Klant geeft 3000 dollar fooi bij een biertje (en het was geen foutje)
Deze week bezorgde een vaste klant van restaurant Nighttown's in Cleveland in de staat Ohio het personeel een verrassing. Bij zijn vertrek op de laatste avond dat het restaurant open was, gaf hij 3000 dollar fooi.
Delen per e-mail
De dertiger bestelde een glas Stella Artois en kreeg te horen van eigenaar Brendan Ring dat het restaurant tijdelijk zou worden gesloten vanwege coronamaatregelen in de stad. ,,Hij kwam naar me toe en gaf me de rekening waarop het bedrag voor het biertje was afgeschreven van zijn creditcard en zei: Deel dat met het bedienend personeel", vertelt de eigenaar tegen website Cleveland.com.
Ring bedankte de man - die hij wel kende - maar had zijn bril niet op toen hij de bon bekeek. ,,Ik rende naar buiten en zei: Wat doe je nou? Hij antwoordde dat het serieus was en wenste me een goede Kerstmis. We zouden elkaar weer zien bij de heropening.” De 55-jarige eigenaar laat weten zoiets nog nooit te hebben meegemaakt.
Vaste klant
De sluiting van de horeca is ook in Amerika bedoeld om het coronavirus in te dammen. Gisteren werden in de staat Ohio 11.885 besmettingen gemeld. In mei, toen de restaurants in Ohio juist weer open gingen, liet een vaste klant van een Italiaanse zaak een grote tip achter. Toen ging het om 1000 dollar op een rekening van ruim 117 dollar.
Een Schot die met twee vrienden een paar jaar geleden ging dineren in het Indiase restaurant Inverurie’s Rajpoot gaf een nóg grotere fooi. De klant kon zijn ogen niet geloven toen er 1.006.082,04 pond (ruim 1,2 miljoen euro) van zijn rekening was verdwenen. Een foutje. Het geld werd teruggestort, maar uiteindelijk gaf hij alsnog een ruime fooi van 1418 pond.
Zelf koken nu de restaurants ook bij ons dicht zijn? Leer hier de beste trucs van de professionals:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Goeievraag.nl Met deze hoeveelheid penen en uien maak je de lekkerste hutspot
Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich afvragen wat de juiste verhouding tussen groente en aardappelen is bij hutspot. Foodjournalist en kookboekenschrijfster Janneke Vreugdenhil geeft antwoord. -
PREMIUM
Tweetal steelt honderden kazen en probeert ze op Marktplaats te verkopen
Honderden kazen van een boer uit het Gelderse Lievelde zijn spoorloos verdwenen na een diefstal. De waarde van de buit bedraagt tienduizenden euro’s. Twee jonge verdachten, die rijk dachten te worden met de verkoop van het gele goud via Marktplaats, zijn dit weekend opgepakt door de politie. -
Koken & eten Per ongeluk manier ontdekt om chips minder vet te maken (maar voorlopig liggen ze niet in de winkel)
Een chipsmerk liet de Universiteit van Leuven onderzoeken welke eigenschappen van grondstoffen de kwaliteit van hun chips bepalen. Bij dit onderzoek kwamen bio-ingenieurs van de universiteit er bij toeval ook achter hoe ze het vetgehalte van chips kunnen verlagen. -
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord. -
Goeievraag.nl Waarom je sperziebonen beter niet rauw kunt eten
Hoe zit het toch met sperziebonen: kun je die ook rauw eten, net als sommige andere groenten? Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich het afvragen. Bonenexpert Joke Boon geeft antwoord.
-
PREMIUM
FIT Challenge: dag 9
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
PREMIUM
Bietjes met een fruitfeest
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Op ontdekkingstocht in haar eigen winkel stuit mevrouw Hamersma op het kortste recept aller tijden.