Kiplekker: met deze recepten zet je de lekkerste kipstukjes op tafel
Koken & EtenSoms zit je buiten naast de barbeque, soms sta je in de keuken terwijl de regen buiten met bakken uit de lucht valt. Maar wat het weer ook is, je kunt altijd kip eten. Daarom verzamelde Eatertainment voor ons deze zes lekkere kiprecepten.
Als je van vlees houdt, is kip geen slechte keuze. Het ligt niet zwaar op de maag, zit vol eiwitten en kan makkelijk in duizenden verschillen vormen worden klaargemaakt. Hier vind je alvast een klein voorproefje voor kip met rijst, bloemkool of verstopt in een calzone.
Sticky kip met rijst en wokgroenten: Deze kipstukjes zijn kleverig dankzij de smeuige marinade. Zoet, zout en heelijk met groenten en rijst.
Romige kip uit de oven: Deze kip bereid je in tien minuten en daarna mag de oven het zware werk doen. Maar het romige resultaat is helemaal voor jou.
Rijst met kip en groenten in een zelfgemaakte saus: Een kleurrijk gerecht met hartige kip en frisse paprika. Een goede combinatie van gezond eten en pure comfort food.
Romige kip-pesto calzone: Wie eenmaal begint met het maken van deze samengevouwen pizza's heeft de smaak al snel te pakken. Je kunt er van alles in stoppen, maar deze variant met kip en pesto is een mooi beginpunt.
Teriyaki kippenvleugels met bloemkool: Je kunt deze knapperige bloemkoolroosjes en kippenvleugels met mes en vork eten, maar het liefst gebruik je gewoon je vingers.
Kai panang: Deze Thaise kip in pindacurry maak je snel klaar maar heeft een pittig randje. Heet en smakelijk.
Meer inspiratie en tips voor in de keuken vind je hier:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
-
Onderweg? Deze gerechten neem je makkelijk mee
Het is weer zomer en er is geen beter moment om eropuit te trekken. Maar elke bestemming is leuker wanneer je het met lekker eten kan combineren. Daarom verzamelde Eatertainment voor ons deze vier handige recepten voor gerechten die je makkelijk kunt meenemen. Honderd procent achterbankbestendig! -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat
Serveer jij meestal een blokje kaas met toastje bij de borrel? Lekker, maar er zijn genoeg alternatieven. Verras je bezoek met deze gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat. Ze staan binnen een handomdraai op tafel, zien er smaakvol uit, en zijn ook nog eens voedzaam. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
Wat Eten We Vandaag: Mexicaanse rijst
-
-
-
Watermeloen: maak er een salade mee, lolly's, een poké bowl of een cocktail
Het is vandaag Dag van de Watermeloen. Daarom delen we vier heerlijke gerechten met dit populaire zomerfruit van Eatertainment: een cocktail, lolly's, een poké bowl en een salade met feta en gegrilde kip. -
Wat Eten We Vandaag: Heekfilet met knoflook-citroendressing en little gem
Heb je wel eens gehoord van heekfilet? Het is een zachte, smaakvolle witvis die je voor veel recepten kunt gebruiken. Serveer met pastinaakpuree, een zelfgemaakte knoflook-citroendressing en knapperige little gem.