Volledig scherm
Deze kant- en klaarmaaltijden kunnen de listeria-bacterie bevatten. © Alid

Kant- en klaarmaaltijden Aldi mogelijk besmet met ziekmakende bacterie

Supermarktketen Aldi  haalt per direct Hollandse kant- en klaarmaaltijden van 500 gram van alle houdbaarheidsdata uit de schappen. Het vermoeden bestaat dat deze maaltijden met de listeria-bacterie besmet zijn en ze worden daarom uit voorzorg uit de winkel gehaald. 

Aldi verzoekt haar klanten dringend het product niet te consumeren en terug te brengen naar één van haar winkels.Het consumeren van de genoemde producten kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. De kans op besmetting met listeria is klein,  maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten.

Het gaat om de volgende maaltijden:  rundergehaktbal met bloemkool en aardappel, kipfilet Stroganoffsaus met sperziebonen en aardappel, runderlapje met stoofpeertjes en aardappelpuree, hamburger met sperziebonen en aardappel, cordon bleu met spinazie en aardappel en runderhachee met rode kool en aardappelpuree.