Kaiserschmarrn
Tijdens de wintersport is dit één van de klassiekers uit de Tiroler keuken. Tussen de zware kost overladen met room, kaas en spek is deze zoete pannenkoek een welkome afwisseling. Eet hem in een kleine portie als dessert of als grote portie als zoete hoofdmaaltijd.
Ingrediënten (4 personen):
- 4 eieren, dooiers en wit gescheiden
- 125 ml melk
- 100 g suiker
- Merg van 1 vanillepeul of 1 tl vanille essence
- 1 mespuntje zout
- 125 g bloem
- 100 g boerenjongens, uitgelekt
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels poedersuiker
- 4 el pruimenjam
Benodigdheden:
- Garde of keukenmixer
- Koekenpan
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 10 minuten):
- Sla de eiwitten in een schone, vetvrije kom stijf met een garde of keukenmixer en zet opzij. Meng in een kom de eidooiers, melk, suiker, vanille en het zout. Zeef hier langzaam al roerende de bloem in. Spatel de stijfgeslagen eiwitten door het beslag en voeg als laatste de uitgelekte boerenjongens toe.
- Verhit een grote koekenpan op het vuur en laat hierin de boter smelten. Giet het beslag in de hete pan en bak bruin aan één kant, draai om en bak de andere zijde bruin.
- Als het beslag bijna gaar is scheur je de pannenkoek met twee vorken in stukken in de pan. Bak nog kort verder tot het volledig gaar is. Verwijder uit de pan, verdeel over vier borden en bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
- Serveer met een eetlepel pruimenjam per bord voor een echte Tiroler beleving.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Leroy had een eetstoornis en inspireert nu 150.000 instagrammers om gezond te eten
Het is vandaag internationale anti-dieetdag, een dag die in het teken staat van gezond eten zonder te diëten. Leroy van de Ree (28) is op Instagram een groeiende online bekendheid. De Amsterdammer deelt praktische tips over het maken van gezonde eetkeuzes. -
PREMIUMMet video
Foodtrucks steeds populairder: ‘Deze trend zal nog twintig jaar duren’
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Waarom blijven mensen ervan smullen? En komt er een einde aan de groei nu corona voorbij is? Wij spreken drie enthousiaste foodtruckers over hun succes en toekomst. -
Koken & Eten
Bert brouwt het lekkerste bier van Nederland: 'Er zijn nog dingen die beter kunnen'
Bierliefhebbers hebben deze week een goed biertje om te proeven: blond bier De Weldoener van brouwerij Maallust. Het bier van brouwer Bert Calkhoven kreeg gisteren de titel ‘Beste Bier van Nederland’ tijdens de Dutch Beer Challenge. -
Biertje is populairder dan voor de coronapandemie
Nederlanders kochten in de eerste drie maanden van het jaar iets meer bier dan in dezelfde periode van 2019, het laatste jaar voordat de coronapandemie een crisis veroorzaakte. Brouwers verkochten vooral meer van de drank voor thuisgebruik, het herstel in de horeca bleef achter door de lockdown in januari. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen.
-
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
PREMIUM
Bakkers klaar, bakken maar (maar dan zonder tarwebloem)
Nu de schappen met bloem vaak leeg zijn, lijkt brood en cake bakken een stuk moeilijker. Dat hoeft het niet te zijn, weet Marike Bol van Oh My Pie. Zij bakt door haar glutenintolerantie al tien jaar zonder tarwebloem en legt uit welke alternatieven je kunt gebruiken.