Jordi (26), maker van de beste bonbon van ons land: 'Ik wil ze gaan verkopen vanuit huis’
VIDEOJordi van Eden uit Dordrecht is de winnaar van de Beste Bonbon van Nederland 2021. De vakjury loofde zijn bonbon vooral vanwege het rijke smaakpalet. ,,Ik dacht: ik meld me gewoon aan. Dat ik uitgekozen zou worden had ik niet verwacht.’’
Delen per e-mail
Maandenlang thuis oefenen, zo’n winnende bonbon ontstaat niet van de ene op de andere dag, verzekert patissier Jordi Van Eden (26). ,,De dag voor de wedstrijd had ik het ontwerp van de bonbon pas doorgezet.’’ Zijn collega’s op de patisserie-afdeling bij het Van der Valk Hotel in Vianen offerden zich regelmatig op om de smaak van de bonbon te beoordelen. ,,Ze waren heel enthousiast, alleen de smaak van de bergamot moest nog iets beter tot zijn recht komen, dus die heb ik aangepast.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
‘Kefir is super gezond’: feiten en fabels rondom populair melkdrankje
We geloven niet alles zomaar. Daarom onderzoeken we hier de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: wat is er te claimen over melkkefir? -
Met deze makkelijke rozijnenbroodjes scoor je punten bij het paasontbijt
Als er een moment het bakken van verse broodjes waard is, is het wel het paasontbijt. Deze broodjes zijn van Rutger van den Broek, die sinds het winnen van Heel Holland Bakt een hele serie bakboeken publiceerde. Deze broodjes zijn snel klaar te maken. -
Koken & eten
Waarom verven we eieren met Pasen?
Met zes basiskleurtjes, wat glitters en allerlei in huis gevonden spulletjes wordt een gewoon ei al snel een paasei. Dat we eieren nu zo creatief mogelijk beschilderen en versieren is het tegenovergestelde van hoe het er in bepaalde orthodoxe kerken vroeger aan toeging. Zij kleurden hun paaseieren rood om zo het bloed van Jezus uit te beelden. -
Gezondheidsexperts: maak groenten en fruit goedkoper en voer suikertaks in
De overheid moet gezond eten meer promoten en ongezond gedrag meer tegengaan, vindt de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving (RVS). Het adviesorgaan en ook het RIVM pleiten voor verlaging van de btw op groenten en fruit, een verbod op reclame voor ongezond voedsel en invoering van een suikertaks. Gemeenten moeten bovendien de bevoegdheid krijgen om het aantal snackbars en andere fastfoodzaken te beperken. -
Wat Eten We Vandaag: Sinaasappeltiramisu
Sinaasappel in een tiramisu? Jazeker. De frisse sinaasappel gaat perfect samen met de romige mascarpone. Als je eens iets speciaals op tafel wil zetten, dan is dit zeker een goed idee. En of deze sinaasappeltiramisu moeilijk te maken is? Helemaal niet.
-
Tv-kok Sergio Herman betrapt op rijden onder invloed tijdens avondklok
De Belgische politie heeft chefkok en horecaondernemer Sergio Herman in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Ook overtrad de Nederlander de avondklok. -
Koken & eten
Oudste ‘supermarkt’ van Moskou sluit de deuren: lege vitrines na 120 jaar geschiedenis
De winkel overleefde de laatste tsaar, alle Sovjet-leiders, Twee Wereldoorlogen en twee Russische presidenten. Maar morgen valt het doek voor Jelisejevski, de oudste en bekendste supermarkt van Moskou. -
PREMIUM
Michelinster valt pardoes in Bergambacht, maar is nog niet geland bij de chef-kok in maf coronajaar
Steden als Utrecht smachten er al jaren naar. In Bergambacht is er zomaar eentje uit de hemel gevallen. Pieters Restaurant heeft een Michelinster.