‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy
Koken & eten / VideoDe Belg die in het Aldi-filiaal in Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer voorhanden waren, heeft bij de politie een klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie. De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid.
Delen per e-mail
,,Hoe kunnen de klanten nu weten dat er geen jonagolds zijn?” Vlaanderen én Nederland maakten afgelopen weekend in een filmpje kennis met een uitzinnige klant in het Veurnse filiaal van supermarktketen Aldi. De man vond het niet kunnen dat er geen jonagoldappelen meer beschikbaar waren, sloeg aan het schelden tegen het personeel en veroorzaakte heel wat oproer.
Skater en fietser
De beelden, gemaakt met een smartphone door een andere klant, gingen viraal op sociale media en werden ook opgepikt op deze nieuwssite. Inmiddels verschenen al tal van parodieën op het internet en zien andere winkels er een promocampagne in.
Proces-verbaal
Maar of stiekem beelden maken en die filmpjes met herkenbare gezichten op het internet gooien wel zo'n goed idee is, valt te betwijfelen. De gefilmde klant diende een klacht in tegen onbekenden bij de politie wegens schending van zijn privacy. ,,Dat kunnen wij inderdaad bevestigen. Wij hebben zijn klacht genoteerd en een proces-verbaal opgesteld”, zegt commissaris Jorik Debruyne. ,,Het pv (proces-verbaal) is onderweg naar het parket. Wij wachten verdere onderzoeksinstructies af. Verder kunnen wij niets kwijt wegens - u raadt het - privacyredenen”, aldus de commissaris.
Mocht het ooit tot identificatie van de filmer én een vervolging komen - wat niet zeker is - kan schending van de privacy boetes van 800 tot 800.000 euro opleveren, naar gelang de ernst en de omvang van de inbreuk.
Meer video's zien van Koken&Eten? Bekijk ze hier:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
Koken & eten
Kiezers willen vlees eten best indammen, maar hun favoriete politieke partij heeft daar vaak geen trek in
Veel Nederlanders willen best minder vlees, eieren en zuivel eten, maar hun favoriete partij in veel gevallen niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag verschijnt. -
Foodgoeroe Rens Kroes blijkt zelf niet meer te koken: ‘Warm nu eten op’
Kookboekenschrijfster, voedselfanaat en superfoodkenner Rens Kroes (33) blijkt zelf vrijwel nooit meer te koken. Haar gezonde dieet, waarom ze al jaren bekendstaat, schiet er sinds haar bevalling soms bij in. ,,Het is heerlijk voor de geest, zeg ik dan maar.’’ -
PREMIUMKoken & eten
Olijfolie, suiker en zout: zo lang blijft eten in je voorraadkast eetbaar
De voorraadkast puilt vaak uit. Wanneer is het tijd voor een grote schoonmaak en vervang je dan de hele inhoud? Professor en expert chemische voedselveiligheid Bruno De Meulenaer geeft adviezen. -
Wat Eten We Vandaag: Brabantse worstenbroodjes met een twist
Alaaf! Als je bekend bent met Brabant dan ken je de worstenbroodjes vast ook wel. De broodjes kun je kant-en-klaar kopen en even opwarmen in de oven, maar hoe leuk om ze eens zelf te maken? De worstenbroodjes krijgen een twist door de broodjes af te toppen met sesam- en maanzaad.
-
Wat Eten We Vandaag: Zoete aardappelstamppot met spinazie
Zin in een lekkere én makkelijke maaltijd? Deze zoete aardappelstamppot met spinazie heb je zo op tafel staan en is supersimpel te maken. De stamppot wordt afgetopt met tomaatjes, olijven en witte kaas; een heerlijk vegetarisch gerecht. -
Wat Eten We Vandaag: Penne Puttanesca met broccoli en tonijn
Deze pasta heeft vele variaties, maar de basis blijft altijd gelijk: olijven, kappertjes en ansjovis. Naast broccoli en tonijn voegen we ook extra pit toe in de vorm van een rood pepertje. -
Koken & Eten
Bodempje melk over? Dit kun je ermee doen
Volgens het Voedingcentrum verdwijnt er per persoon gemiddeld 14 liter aan vloeibare zuivelproducten per jaar in de gootsteen. Dat is ongeveer 238 miljoen liter. Onnodig vinden deze koks, want met een klein beetje melk kun je ontzettend veel dingen doen.