John (53) verkoopt wekelijks duizenden kilo's aardappels: ‘Echt niet iets van vroeger’
Koken & EtenDuizenden kilo's aardappels verkoopt John Kruythof (53) wekelijks kriskras door Nederland. Met zijn ruim 35 jaar ervaring op de markt weet hij dat de pieper niet iets is van vroeger. ,,Met een groot gezin is er niks goedkoper dan aardappels eten.”
Zijn vader Johan Kruythof stond al met aardappelen op de markt. Op zijn 16de begon John uit Strijen ook met de aardappelhandel. Daarvoor nam hij één markt, die in Gorinchem, van zijn pa over en ging hij zelf op zoek naar meer markten. ,,Het was een tijd dat er wachtlijsten waren voor markten. Dan ging ik naar Schiedam om te kijken of er een plek was vrijgevallen, maar bleek de markt toch vol te zitten. Dan werd ik weggestuurd, maar ik durfde niet naar huis met een volle vrachtwagen. Ging ik maar venten langs de deur.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Is opeten de oplossing voor de kreeftenplaag? 'Vissers gooiden tot wel 50 kilo per week terug'
De Amerikaanse rivierkreeft vormt een ware plaag in onze Nederlandse sloten. Maar als het aan twee ondernemers uit Moordrecht ligt, wordt deze kreeft een lekkernij op ons bord. Het jonge bedrijf maakt de schadelijke beestjes klaar voor consumptie. -
Koken & Eten1
Jumbo maakt slechte beurt met verkeerde info over melktekort: ‘Dit deugt niet’
Jumbo kampt al een paar dagen met lege melkschappen. Verschillende Jumbo-supermarkten hebben briefjes opgehangen waarin het probleem wordt uitgelegd, maar ze lijken hier allemaal hun eigen draai aan te geven. Dit zorgt voor verwarring en verontwaardiging bij verschillende partijen. ,,Wat mij betreft winnen ze de prijs voor onhandigheid van de maand.” -
Koken & Weten
Leontien overwon haar visfobie: ‘Thuis huilde ik hard van opluchting en ongeloof’
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kun je bang zijn voor voeding en hoe kom je daarvan af? -
PREMIUMKoken & Eten
Zo haal je het beste uit je airfryer: je kunt hem ook gebruiken voor het warm houden van eten
Gebruik jij je airfryer alleen maar om frieten in te bakken? Dan ben je zeker niet alleen. Toch is die airfryer veel meer dan een gezondere friteuse op basis van hete lucht. Onze culinair journaliste licht toe wat die airfryer allemaal in petto heeft. -
Koken & Eten
Vegarookworsten getest: ze smaken niet best en zijn ook niet erg gezond
Er zijn steeds meer worsten zonder vlees in de supermarkt te koop. Maar hoe smaken die vegaworsten eigenlijk? De Consumentenbond probeerde er zeven. Het testteam was niet onder de indruk.
-
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda.