PREMIUM
Jim (33) is chefkok met Michelinster in Thailand: ‘Honderd procent naar mijn zin’
Koken & EtenWestland heeft geen restaurant met een Michelinster, maar wél een chef-kok die er opnieuw één heeft gekregen. Op het eiland Phuket in Thailand sleepte Jim Ophorst (33) vier jaar geleden als jongste chef in Azië voor het eerst een Michelinster in de wacht. Met zijn nieuwe restaurant gaat hij komend jaar vol gas voor een tweede ster. ,,Dit wordt één van de mooiste restaurants van Thailand.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Wat Eten We Vandaag: Kip tandoori traybake
Gemakkelijk en snel iets op tafel toveren? Ga dan voor een traybake. Je snijdt al je favoriete ingrediënten, legt het geheel op een bakplaat en schuift deze zo de oven in. Vanavond: een kip tandoori traybake. Kip tandoori is een traditioneel Indiaas gerecht, waarbij de kip wordt gemarineerd in yoghurt en diverse kruiden. -
PREMIUM
Buikvet ontstaat door te veel en te slechte voeding: zo kom je ervanaf
Aan het begin van het jaar gaan we massaal op de gezonde toer. Ook dat buikje moet weg, zodat ons lichaam weer ‘strandklaar’ is. Maar dat blijft een lastige. Wat kun je doen? -
Koken & Eten
Vlees van ruim duizend edelherten in de Oostvaardersplassen binnenkort weer te koop
Staatsbosbeheer moet deze winter 1600 edelherten afschieten in de Oostvaardersplassen in Flevoland. In het natuurgebied is ruimte voor maximaal vijfhonderd herten. Een klein deel van deze herten blijft achter in het gebied als voer voor andere dieren en micro-organismen. De andere herten komen beschikbaar voor consumptie. -
PREMIUM
Plast je kat in huis? Zo los je dat op: ‘Veel mensen vinden het niet mooi, maar het lost veel op’
Kattenpis op je vers gewassen lakens: geen pretje. Het plakt, het stinkt en je krijgt de geur er moeilijk uit. Maar hoe komt het dat katten soms op bed plassen? En hoe los je dat het beste op? Anneleen Bru, die onder meer de boekenreeks I Love Happy Cats schreef, helpt je op weg.
-
PREMIUMKoken & Eten
De lekkerste pure pindakaas van de supermarkt: mooi vloeibaar, glanzend en goed mondgevoel
Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden. Naturel, met stukjes noot, met karamel of peper. De (gezonde) hit van dit moment: 100% pindakaas. Met alleen pinda’s, verder niets. Top of flop? -
-
-
Koken & Eten
Eten voor onder 2,50 euro: met deze 5 recepten lukt dat moeiteloos
Lekker koken zonder dat je geld meteen op is? Het kan. Eatertainment geeft vijf budgetgerechten die allemaal minder dan 2,50 euro kosten. -
Wat Eten We Vandaag: Zalm ‘en papillote’ met soepgroente
Bij een bereiding ‘en papillote’ gaar je ingrediënten in een klein pakketje van bakpapier, aluminiumfolie of bananenblad. Doordat het pakketje gesloten is, worden zoveel mogelijk smaken, vitaminen en mineralen behouden.